VIDEO Prezident Andrej Kiska je na našich športovcov hrdý, v rozhovore prezradil na koho z nich sa teší najviac

NETKY.SK • 1 Február 2018, 12:40 • 2 min
VIDEO Prezident Andrej Kiska je na našich športovcov hrdý, v rozhovore prezradil na koho z nich sa teší najviac

BRATISLAVA - Členovia slovenskej olympijskej i paralympijskej výpravy zložili v utorok popoludní slávnostný sľub u prezidenta SR Andreja Kisku pred zimnými hrami v Pjongčangu v Kórejskej republike. Hlava štátu otvorí 9. februára Slovenský dom v dejisku olympiády a určite nie je tajomstvom, že patrí k veľkým priaznivcom zimných športov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Už o pár dní sa začne najkrajší sviatok športovcov. Už o pár dní sa zapáli olympijský oheň. Doma budeme všetci s napätím sledovať, čo sa bude diať v Kórejskej republike. Už o pár dní bude pre niektorých šanca siahnuť na medailu, možno aj najcennejšiu. Už o pár dní nastane pre niektorých sviatok, ktorý bude zavŕšením celoživotnej športovej kariéry. Nie každý môže dosiahnuť na medailu, ale chcem poprosiť olympionikov a paralympionikov, aby nechali na športovisku svoje srdce. Keď ho tam necháte, aj keď nebudete mať športové šťastie, celá krajina to ocení a bude na vás pyšná. Teším sa, že niektorých z vás uvidím osobne pri športových výkonoch," vyhlásil prezident SR na oficiálnom spoločnom sľube našich olympionikov a paralympionikov.

 

FOTO+VIDEO S akými pocitmi odchádzajú slovenskí športovci do Pjongčangu? Šatan stres nepociťuje, verí v naše želiezka v ohni

 

Andrej Kiska bude držať palce celej slovenskej výprave, ale keďže pochádza z Popradu najbližšie má k lyžovaniu, sám je vášnivým rekreačným lyžiarom. Na ktoré športové disciplíny sa teší najviac, a aký odkaz má pre slovenských športovcov ? Dozviete sa v exkluzívnom krátkom rozhovore.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies