Archív článkov za Júl 2016, strana 3

Otvor článok

Odvolávanie Kaliňáka má čoskoro pokračovať, údajne do siedmich dní

1.7 2016 11:14

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR venovaná odvolávaniu ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), ktorú na neurčito prerušil predseda parlamentu Andrej Danko, by mala pokračovať do siedmich dní. Po dnešnom rokovaní poslaneckého grémia to povedal podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar (#Sieť).

Otvor článok

Od 1. júla platí vo Francúzsku zákaz jednorazových plastových tašiek

1.7 2016 11:14

PARÍŽ - Vo Francúzsku od dnešného dňa začalo platiť viacero opatrení, ktoré by mali mať pozitívny vplyv na životné prostredie.

Otvor článok

Pri zosuvoch pôdy v Indii zahynulo najmenej deväť ľudí, ďalší sú nezvestní

1.7 2016 11:17

LAKNAÚ - Najmenej deväť ľudí zahynulo vo štvrtok pri povodniach a zosuvoch pôdy, ktoré v dôsledku prívalových dažďov zasiahli severoindický štát Uttarákhand. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Otvor článok

Prokurátor podal obžalobu v kauze podplácania v juniorskej hokejovej extralige

1.7 2016 11:17

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal dnes na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na Jakuba V., Petra K. a Liridona G. za prečin podplácania, u Petra K. a Liridona G. spáchaný formou spolupáchateľstva.

Otvor článok

Elektronické jednorazové cestovné lístky v Bratislavskom kraji by mali zaviesť v polovici leta

1.7 2016 11:22

BRATISLAVA - Elektronické jednorazové cestovné lístky, ktoré sú výhodné najmä pre nepravidelných cestujúcich a sú o desať percent lacnejšie ako papierové, by mali v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji (IDS BK) začať platiť od polovice leta. Spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava (BID) v spolupráci s dopravcami už začína testovať nové označovače s displejom, ktoré budú slúžiť cestujúcim na nákup takýchto lístkov.

Otvor článok

Dôchodcu obvinili z vraždy manželky

1.7 2016 11:28

BRATISLAVA/KOŠICE – Z vraždy 76-ročnej dôchodkyne z Košíc obvinili jej o rok mladšieho manžela. Trestná sadzba za takýto obzvlášť závažný zločin je 20 až 25 rokov.

Otvor článok

MInisterstvo školstva: Prvých 100 dní prináša reálne výsledky

1.7 2016 11:30

BRATISLAVA - Prvých 100 dní nového ministra školstva prináša reálne výsledky. Tvrdí to ministerstvo školstva a pripomína, že po nástupe do úradu vytýčil minister Peter Plavčan 67 úloh, ktoré chce splniť do konca tohto roka. K nim pribudnú ďalšie, a to v rámci Národného programu pre rozvoj výchovy a vzdelávania s výhľadom na najbližších 10 rokov. Informoval o tom komunikačný odbor ministerstva školstva.

Otvor článok

V Španielsku zadržali trojicu Pakistancov propagujúcich Islamský štát

1.7 2016 11:33

MADRID - Španielske ministerstvo vnútra dnes informovalo o zadržaní troch Pakistancov podozrivých z propagácie terorizmu a šírenia propagandy extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) na sociálnych sieťach.

Otvor článok

Turecká polícia zadržala ďalších 11 podozrivých v súvislosti s atentátom v Instanbule

1.7 2016 11:40

ISTANBUL - Turecká polícia dnes v súvislosti s utorkovým atentátom na Atatürkovom letisku v Istanbule zadržala 11 osôb podozrivých z prepojenia na džihádistickú organizáciu Islamský štát (IS).

Otvor článok

FOTO Slovensko sa ujíma predsedníctva v Rade Európskej únie

1.7 2016 11:51

BRATISLAVA - Slovenská republika sa od dnešného dňa ujíma rotujúceho predsedníctva v Rade Európskej únie, ktoré na druhý polrok 2016 preberá od Holandska.

Otvor článok

Slováci najčastejšie zarábajú v hrubom od 400 do 800 eur

1.7 2016 11:54

BRATISLAVA - Najrozšírenejším mzdovým pásmom, v ktorom sa v minulom roku pohybovali priemerné hrubé mesačné mzdy Slovákov zamestnaných na plný pracovný úväzok, je od 400 do 800 eur.

Otvor článok

Trh s ropu bude v rovnováhe o rok, tvrdí minister energetiky USA

1.7 2016 11:58

PEKING - Globálny trh s ropou sa podľa amerického ministra energetiky Ernesta Moniza dostane do rovnováhy v priebehu najbližšieho roka, keďže rastúci dopyt sa dostáva na úroveň dva roky trvajúcej prebytočnej ponuky, ktorá zatlačila ceny nadol.

Otvor článok

FOTO Veľká lúpež v centre Bratislavy: Z klenotníctva zmizli šperky za takmer 73-tisíc

1.7 2016 12:00

BRATISLAVA – Z klenotníctva na Dunajskej ulici v centre hlavného mesta zmizli luxusné šperky za 72 620 eur. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, neznámi páchatelia ukradli štyri prstene z bieleho zlata s briliantmi.

Otvor článok

Víťazne naladený Homola cez víkend v Soči

1.7 2016 12:01

SOČI - Slovenský automobilový jazdec Matej Homola sa cez víkend 2. - 3. júla predstaví na siedmom podujatí tohtoročného medzinárodného seriálu TCR v ruskom Soči.

Otvor článok

Pacientov budú v bratislavských nemocniciach počas horúčav ochladzovať i zábalmi

1.7 2016 12:03

BRATISLAVA - Bratislavské nemocnice sa pripravujú na príchod ďalších letných horúčav. Meteorológovia pred nimi varujú i dnes a v sobotu (2.6.), výstraha by mala potrvať do večera. V neklimatizovaných priestoroch budú zdravotníci vetrať a púšťať ventilátory, miestnosti tieniť žalúziami, roletami či protislnečnými fóliami. Pacientov plánujú v extrémnych prípadoch ochladzovať zábalmi či chladenými infúziami. Lekári na urgentoch sú pripravení i na kolapsové stavy pacientov z tepla.

Otvor článok

NHL: Nové zmluvy pre Rozsívala či Kruga

1.7 2016 12:03

NEW YORK - Viaceré kluby zámorskej hokejovej NHL sa tesne pred piatkovým otvorením trhu s voľnými hráčmi dohodli na nových kontraktoch s hokejistami zo svojich organizácií.

Otvor článok

Penta začne s výstavbou bytov v lokalite Bory pravdepodobne na jeseň

1.7 2016 12:05

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta už má na rezidenčný projekt Bory Bývanie, ktorý sa má nachádzať medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač, Devínska Nová Ves a Dúbravka, územné rozhodnutie.

Otvor článok

V maďarskom Segedíne obvinili dvoch rumunských prevádzačov: V aute mali 106 migrantov

1.7 2016 12:09

BUDAPEŠŤ - Segedínska župná prokuratúra obžalovala dvoch Rumunov, ktorí vlani vtesnali do malého skriňového nákladného auta 106 migrantov s cieľom previezť ich z Maďarska do Rakúska, pričom vážne ohrozili ich životy.

Otvor článok

Izraelský policajt zastrelil Palestínčanku, ktorá nožom zaútočila na jeho kolegu

1.7 2016 12:13

TEL AVIV - Izraelský policajt dnes v meste Hebron na Západnom brehu Jordánu zastrelil Palestínčanku, ktorá predtým nožom zaútočila na iného príslušníka izraelskej pohraničnej stráže.

Otvor článok

Ústavný súd vyhovel žalobe FPÖ, prezidentské voľby v Rakúsku sa budú opakovať

1.7 2016 12:17

VIEDEŇ - Rakúsky ústavný súd (VfGH) vyhovel žalobe pravicovo populistickej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) proti výsledkom druhého kola prezidentských volieb, v ktorých jej kandidát tesne prehral.

Otvor článok

Nezamestnanosť v EÚ aj na Slovensku medzimesačne klesla

1.7 2016 12:17

BRATISLAVA - Sezónne upravená miera nezamestnanosti v eurozóne v máji mierne klesla na 10,1 % z aprílových 10,2 %.

Otvor článok

Podmanický: Matovič sa mení na extrémistu, predvádza čistý fašizmus

1.7 2016 12:21

BRATISLAVA – Poslanec NR SR za Smer-SD Ján Podmanický s obavami sleduje, ako sa Igor Matovič mení na extrémistického politika. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, Matovič síce pravicový radikalizmus verbálne odmieta, v praxi však predvádza čistý fašizmus.

Otvor článok

Spoločnosť Lionsgate odkúpi televíznu sieť Starz

1.7 2016 12:23

BRATISLAVA - Kanadsko-americká produkčná spoločnosť Lions Gate Entertainment, známa tiež iba ako Lionsgate, ohlásila, že za 4,4 miliardy amerických dolárov (v prepočte približne 3,96 miliardy eur) odkúpi platenú televíznu sieť Starz.

Otvor článok

F1: Rosberg najrýchlejší v prvom voľnom tréningu na VC Rakúska

1.7 2016 12:24

SPIELBERG - Nemecký pilot F1 Nico Rosberg na Mercedese bol najrýchlejší v prvom voľnom tréningu na Veľkú cenu Rakúska.

Otvor článok

Štefan Rosina sa predstaví na slávnom Nürburgringu

1.7 2016 12:28

NÜRBURGRING - Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina absolvuje počas tohto víkendu (1. - 3. júla) tretie podujatie prestížnej európskej série Blancpain GT Series Sprint Cup na nemeckom Nürburgringu.

Otvor článok

Vojenský vrtuľník musel pri Trenčíne núdzovo pristáť

1.7 2016 12:31

BRATISLAVA - V Trenčianskych Stankovciach musel dnes pri nácviku na Tankové dni Laugarício núdzovo pristáť vrtuľník Mi-17. K incidentu došlo krátko po 10.00 h po strete vrtuľníka s vedením vysokého napätia. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

Otvor článok

Slovenské predsedníctvo v EÚ sa zameria aj na eurofondy

1.7 2016 12:33

BRATISLAVA - Slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie bude v oblasti eurofondov reflektovať na nedávnu reformu jej politiky súdržnosti.

Otvor článok

Premiér Fico bude čeliť odvolávaniu z funkcie

1.7 2016 12:34

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR budú odvolávať premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na mimoriadnej schôdzi v stredu (6.7.) o 10.00 h. Hneď po nej bude pokračovať prerušené rokovanie o návrhu na odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Oznámil to dnes na tlačovej konferencii predseda parlamentu Andrej Danko.

Otvor článok

Moskovský súd zrušil domáce väzenie majiteľa letiska Domodevovo

1.7 2016 12:44

MOSKVA - Moskovský mestský súd dnes zrušil domáce väzenie uvalené na majiteľa moskovského letiska Domodedovo Dmitrija Kamenščika, ktorý je obvinený v súvislosti s teroristickým útokom z roku 2011. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

Otvor článok

USA: Fergie zverejnila singel M.I.L.F.$

1.7 2016 12:47

LONDÝN - Americká speváčka Fergie predstavila novú skladbu M.I.L.F.$. Pieseň je prvým singlom z pripravovaného albumu Double Dutchess, ktorý by mala vydať v priebehu tohto roka.

Otvor článok

Turecké bezpečnostné sily zabili organizátora februárového útoku v Ankare

1.7 2016 12:50

ISTANBUL - Turecké bezpečnostné sily zabili organizátora februárového teroristického útoku na vojenskú kolónu v metropole Ankara. S odvolaním sa na vyjadrenie nemenovaného tureckého činiteľa o tom dnes informovala agentúra AP.

Otvor článok

Na ruskej Sibíri pátrajú po najväčšom hasičskom lietadle na svete, stratilo sa pri hasení požiarov

1.7 2016 12:56

MOSKVA - Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie pátra po lietadle typu Il-76, ktoré sa v Irkutskej oblasti na Sibíri zúčastňovalo na hasení lesných požiarov a je nezvestné.

Otvor článok

Žiga: Najvyššou prioritou predsedníctva SR je zvyšovanie energetickej bezpečnosti EÚ

1.7 2016 13:02

BRATISLAVA - Ambíciou slovenského predsedníctva je prispieť k vytvoreniu odolnej a konkurencieschopnej Energetickej únie. Kľúčový cieľ je bezpečná a čistá energia za dostupné ceny pre spotrebiteľov.

Otvor článok

Polícia varuje pred zlodejmi na kúpaliskách, podozrivé osoby treba nahlásiť

1.7 2016 13:10

BRATISLAVA – Polícia aj toto leto varuje návštevníkov kúpalísk pred zlodejmi, ktorí sa často zameriavajú na voľne položené osobné veci pri bazénoch, na dekách alebo v automobiloch.

Otvor článok

Škrtel potvrdil záujem Fenerbahce, v hre sú aj iné kluby

1.7 2016 13:17

BRATISLAVA - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie a stopér anglického FC Liverpool Martin Škrtel v piatok na charitatívnom podujatí Nadácie Stars & Friends v Bratislave potvrdil záujem tureckého klubu Fenerbahce Istanbul, ale uviedol, že v hre sú aj ďalšie možnosti a definitíva o jeho športovej budúcnosti ešte nepadla.

Otvor článok

Gitarista Joe Perry si nevie predstaviť koniec Aerosmith

1.7 2016 13:19

LOS ANGELES - Gitarista americkej rockovej skupiny Aerosmith Joe Perry naznačil, že turné, ktoré kapela plánuje na rok 2017, nemusí byť jej posledné. Reagoval tak na slová frontmana Stevena Tylera, ktorý sa minulý týždeň vyjadril, že pôjde o turné, po ktorom formácia ukončí svoju činnosť.