Víťazne naladený Homola cez víkend v Soči

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 12:01 • 2 min
Víťazne naladený Homola cez víkend v Soči

SOČI - Slovenský automobilový jazdec Matej Homola sa cez víkend 2. - 3. júla predstaví na siedmom podujatí tohtoročného medzinárodného seriálu TCR v ruskom Soči.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný Bratislavčan si na predchádzajúcich pretekoch v nemeckom Oscherslebene pripísal vytúžené prvé víťazstvo v šampionáte, predtým dosiahol dvakrát pódiové umiestnenie - v talianskej Imole bol druhý, naposledy na Salzburgringu obsadil tretiu pozíciu. Jazdec maďarského tímu B3 Racing si výrazne polepšil aj v priebežnej celkovej klasifikácii, v ktorej mu patrí tretie miesto so štvorbodovým mankom na dvojicu Pepe Oriola (Šp.), James Nash (V. Brit.). Po nemeckom víkende sa v hodnotení tímov vyšvihol aj B3 Racing, aktuálne je na druhej priečke so ziskom 263 bodov.

 

Homola bude mať v Soči vo svojom automobile Seat León 20 kg hmotnosti navyše, tzv. success ballast (pridaná hmotnosť na základe úspešnosti z posledných pretekov), keďže v Oscherslebene získal druhú najvyššiu porciu bodov. Tridsať kilogramov bude mať na palube jeho kolega Dušan Borkovič, Nash bude jazdiť s 10 kg navyše.

 

"Hmotnosť určite bude cítiť, primárne od druhej polovice pretekov, keď je už značné opotrebenie pneumatík a vtedy zaváži každý kilogram. Do Ruska sa však veľmi teším, bude to moja premiéra na tomto okruhu, tak som veľmi zvedavý. Sezóna sa rozbehla pre mňa veľmi dobrým smerom a dám všetko do toho, aby som v tom aj pokračoval," povedal Homola prostredníctvom tlačovej správy.

 

Kvalifikácia v Soči bude na programe v sobotu 2. júla od 14.20 h SELČ, prvé preteky štartujú v nedeľu 3. júla o 11.35, druhá jazda o 13.05.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies