Vojenský vrtuľník musel pri Trenčíne núdzovo pristáť

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 12:31 • 2 min
Vojenský vrtuľník musel pri Trenčíne núdzovo pristáť

BRATISLAVA - V Trenčianskych Stankovciach musel dnes pri nácviku na Tankové dni Laugarício núdzovo pristáť vrtuľník Mi-17. K incidentu došlo krátko po 10.00 h po strete vrtuľníka s vedením vysokého napätia. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

slovakia

left justify in out

"Na palube vrtuľníka Mi-17 bola trojčlenná posádka. Pri incidente nedošlo k zraneniam osôb," priblížila. "Až do skončenia vyšetrovania nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," doplnila Capáková. Príčinu incidentu bude vyšetrovať špeciálna komisia. Na brífingu priamo na mieste incidentu to povedal minister obrany Peter Gajdoš. 

 

Ako informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, cesta II/507 medzi obcami Trenčianske Stankovce a Krivosúd je vzhľadom na spadnuté elektrické vedenie uzavretá.

 

Podľa hovorkyne Západoslovenskej energetiky Michaely Dobošovej bude odstraňovanie následkov poškodeného elektrického vedenia trvať asi do pondelka (4.7.), prípadne utorka (5.7.). "Distribúcia elektrickej energie bude presmerovaná tak, aby nebolo dotknuté žiadne odberné miesto," doplnila Dobošová.

 

K nehode vojenského vrtuľníka Mi-17 naposledy došlo pred rokom, 28. júla na východe Slovenska, pri obci Hradisko v okrese Prešov. Vrtuľník vtedy vzlietol zo základne v Prešove. Trojčlenná posádka si precvičovala pristátie v teréne, keď s ňou stratila riadiaca veža spojenie.       

 

Hlavnou príčinou havárie bol vtedy vznik vírového prstenca na zadnom vyrovnávacom rotore vrtuľníka. Ten zapríčinil stratu aerodynamickej účinnosti zadného rotora, čo viedlo k pádu stroja. Pri nehode zahynul druhý pilot kapitán Richard Sépi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies