V maďarskom Segedíne obvinili dvoch rumunských prevádzačov: V aute mali 106 migrantov

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 12:09 • 2 min
V maďarskom Segedíne obvinili dvoch rumunských prevádzačov: V aute mali 106 migrantov

BUDAPEŠŤ - Segedínska župná prokuratúra obžalovala dvoch Rumunov, ktorí vlani vtesnali do malého skriňového nákladného auta 106 migrantov s cieľom previezť ich z Maďarska do Rakúska, pričom vážne ohrozili ich životy.

slovakia

left justify in out

Hovorca prokuratúry Ferenc Szanka pre agentúru MTI uviedol, že vodič nákladného vozidla je obžalovaný z pokusu o viacnásobnú vraždu.

 

Dvojicu vlani v Rumunsku poverili, aby zo zelenej srbsko-maďarskej hranice previezla migrantov prepašovaných na maďarské územie do Rakúska. Jeden z prevádzačov mal ísť osobným autom pred nákladným, aby zabezpečil trasu prevozu.

 

Hlavný obvinený 24. júna 2015 prepravil 26 cudzincov z obce Mórahalom do Rakúska. Na druhý deň spolu s druhým obvineným po návrate do Mórahalmu natlačili 106 migrantov do uzatvoreného nákladového priestoru malého nákladného auta, v ktorom nebolo zabezpečené vetranie. Preťažené auto sa sotva rozbehlo, po niekoľkých metroch začali migranti búchať a nožmi sa pokúsili vyrezať otvor do kovovej steny skrine.

 

Vodič sa zľakol, prestúpil k svojmu spoločníkovi do osobného auta, s ktorým ušli smerom do Rumunska. Nákladné vozidlo obvinený nechal pri Mórahalme bez toho, aby otvoril dvere. Utečencom sa podarilo otvoriť dvere až po dlhšom čase, keď už viacerí pre nedostatok vzduchu stratili vedomie a dostali sa do stavu ohrozenia života, povedal Szanka.

 

Podľa experta sa kvôli extrémne stiesneným podmienkam vzduch rýchlo zohrial a migranti, medzi ktorými boli aj malé deti, by sa boli po 20-25 minútach v aute zadusili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies