Izraelský policajt zastrelil Palestínčanku, ktorá nožom zaútočila na jeho kolegu

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 12:13 • 2 min
Izraelský policajt zastrelil Palestínčanku, ktorá nožom zaútočila na jeho kolegu

TEL AVIV - Izraelský policajt dnes v meste Hebron na Západnom brehu Jordánu zastrelil Palestínčanku, ktorá predtým nožom zaútočila na iného príslušníka izraelskej pohraničnej stráže.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, dnešný útok sa odohral v blízkosti Hrobky patriarchov, ktorá je posvätným miestom pre židov i moslimov.

 

K incidentu došlo deň po tom, ako pri podobnom útoku utrpela smrteľné zranenie 13-ročná Izraelčanka.

 

Útočník, 17-ročný Palestínčan, vtedy vnikol do domu v židovskej osade Kirjat Arba a nožom vážne zranil spiace dievča, ktoré neskôr, po prevoze do nemocnice, svojim zraneniam podľahlo. Páchateľa zastrelili príslušníci izraelských bezpečnostných síl.

 

Ťažké bodné a strelné zranenia utrpel počas zásahu proti páchateľovi aj približne 30-ročný člen domobrany, ktorá v židovskej osade pravidelne hliadkuje, uviedol jeden zo zasahujúcich záchranárov.

 

Ako informoval denník Jediot Achronot, dnes zastrelená 27-ročná Palestínčanka pochádzala z rovnakej dediny ako páchateľ štvrtkového útoku v Kirjat Arbe. Zatiaľ nie je známe, či boli v príbuzenskom vzťahu.

 

Podľa agentúry AP čelia Izraelčania od minulej jesene sérii útokov, pri ktorých Palestínčania používajú najmä nože. O život prišlo už 33 Izraelčanov a približne 200 Palestínčanov, väčšina z nich sú podľa Izraela páchatelia útokov, ktorých na mieste zneškodňuje izraelská armáda.

 

Palestínčania svojimi útokmi protestujú proti pretrvávajúcej okupácii svojich území Izraelom a proti porušovaniu dohodnutých pravidiel o návštevách miest posvätných pre islam i judaizmus. Izrael toto obvinenie odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies