Štefan Rosina sa predstaví na slávnom Nürburgringu

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 12:28 • 2 min
Štefan Rosina sa predstaví na slávnom Nürburgringu

NÜRBURGRING - Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina absolvuje počas tohto víkendu (1. - 3. júla) tretie podujatie prestížnej európskej série Blancpain GT Series Sprint Cup na nemeckom Nürburgringu.

slovakia

left justify in out

Jazdci sa nepredstavia na slávnom takmer 21-kilometrovom okruhu Nordschleife, ale krátkej 5,148 km dlhej trati Grand Prix F1. Pilot automobilu Lamborghini Huracán GT3 doteraz odjazdil dve podujatia - v talianskom Misane nedokončil a v britskom Brands Hatch obsadil 17. miesto.


"Dúfam, že preteky v Nemecku budú lepšie než tie doteraz. Máme za sebou rôzne testy, no konkurencia nespí a necháme sa prekvapiť, čo tento horský okruh prinesie. Naše ambície sú tradične tie najvyššie, uvidíme však, ako zaúraduje realita. Radi by sme útočili na poprednejšie miesta. Tím GRT ma za sebou vytrvalostné preteky vo Francúzsku a zdá sa, že nás čaká tvrdá práca, aby sme sa dotiahli k špičke. Žiaľ, šprintová - a teda moja sezóna má len 5 podujatí, takže veľa pokusov na reparát skutočne nie je. Nemôžem však povedať, že by ma súťaženie medzi svetovou špičkou GT3 nebavilo. Tím aj jazdci vydáme zo seba opäť všetko," povedal Rosina prostredníctvom tlačovej správy.


Nürburgring je známy svojím vrtkavým počasím, ktoré sa dokáže zmeniť z bezvetria na búrku v priebehu niekoľkých sekúnd. Vďačí za to mikroklíme pohoria Eifel v nadmorskej výške 620 m. Počas nedávnych 24-hodinových pretekov tu autá dokonca bojovali s ľadovcom. Po dvoch piatkových tréningoch príde v sobotu od 9.00 h na rad kvalifikácia, o 14.30 sú na programe kvalifikačné preteky. Hlavné preteky sa uskutočnia v nedeľu o 14.45.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies