Premiér Fico bude čeliť odvolávaniu z funkcie

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 12:34 • 2 min
Premiér Fico bude čeliť odvolávaniu z funkcie

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR budú odvolávať premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na mimoriadnej schôdzi v stredu (6.7.) o 10.00 h. Hneď po nej bude pokračovať prerušené rokovanie o návrhu na odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Oznámil to dnes na tlačovej konferencii predseda parlamentu Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

Plán urobil z hľadiska efektívnosti fungovania parlamentu. Poznamenal, že ak by opozícia iniciovala ďalšiu schôdzu, asi by ju zvolal do Incheby. Priestory parlamentu totiž budú v najbližších dňoch obsadené podujatiami súvisiacimi so slovenským predsedníctvom v Rade EÚ.

 

Danko sa pýta, dokedy sa budú poslanci takto hádať a trieštiť, keď celý svet hľadá na mape Slovensko. "Premiér Fico nerokuje s pánom Junckerom len za voličov Smeru, ale za nás všetkých. Tak sa politika nerobí a je mi veľmi ľúto, kam naša parlamentná politika došla," vyhlásil Danko.

 

Fica a Kaliňáka chce opozícia odvolať pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka. Kaliňák je podľa opozície na Bašternáka prepojený a pomáhal nevyšetreniu jeho daňových podvodov. Fico má podľa opozície pykať za to, že Kaliňáka neodvolal, kryje ho a podporuje korupčné prostredie. Slovensku navyše podľa opozície robí hanbu tým, že býva v byte, ktorý mal Bašternák postaviť zrejme z daňových podvodov.

 

Schôdza ku Kaliňákovi sa začala v štvrtok 30. júna. Danko ju však prerušil po tom, čo líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič priniesol do pléna transparent s fotografiami Bašternáka a Kaliňáka.

 

Danko Matoviča viackrát vyzval, aby plagát zobral preč, spomínal napríklad, že Kaliňák nedal na zverejnenie fotografie súhlas. Podľa neho nezákonný transparent je prekážkou v pokračovaní schôdze. Danko nechal Matovičovi čas na jeho odstránenie. Keďže tak šéf Obyčajných neurobil, predseda parlamentu schôdzu prerušil. Matovič už povedal, že plagáty prinesie opäť. Danko bude v takom prípade konať podľa situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies