Prokurátor podal obžalobu v kauze podplácania v juniorskej hokejovej extralige

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 11:17 • 2 min
Prokurátor podal obžalobu v kauze podplácania v juniorskej hokejovej extralige

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal dnes na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na Jakuba V., Petra K. a Liridona G. za prečin podplácania, u Petra K. a Liridona G. spáchaný formou spolupáchateľstva.

slovakia

left justify in out

Ide o dva skutky, pri ktorých sa trio snažilo podplácať hokejistov juniorskej hokejovej extraligy. Oba skutky sa týkali toho istého zápasu medzi Košicami a Michalovcami. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

 

Podľa prvého skutku obžaloby Jakub V. v septembri 2015 v súvislosti so zápasom medzi tímami z Košíc a Michaloviec oslovil troch hráčov hokeja košického tímu a požiadal ich, aby tí z nich, ktorí budú nominovaní na zápas, úmyselne podali taký herný výkon, aby vyhral tím z Michaloviec. Za to im ako úplatok prisľúbil finančnú odmenu vo výške 100 až 200 eur. Svoje požiadavky o ovplyvnenie výsledku hokejového stretnutia, pred aj počas jeho konania, opakovane vyslovoval jednému z troch oslovených hráčov, ktorý bol nominovaný na zápas.

 

Podľa druhého skutku obžaloby Peter K. a Liridon G. v septembri 2015 spoločne po predchádzajúcej vzájomnej dohode v Košiciach oslovili hráča z tímu Košíc (jeden z troch oslovených hráčov v predošlom skutku) nominovaného na hokejové stretnutie tímov z Košíc a Michaloviec juniorskej hokejovej extraligy. Požiadali ho, aby úmyselne podal taký herný výkon, aby vyhral tím z Michaloviec. Za to mu každý z nich ako úplatok prisľúbil finančnú odmenu vo výške 50 eur.

 

Oslovení hráči spolupracovali s políciou, v trestnej veci boli v postavení svedkov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies