Moskovský súd zrušil domáce väzenie majiteľa letiska Domodevovo

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 12:44 • 2 min
Moskovský súd zrušil domáce väzenie majiteľa letiska Domodevovo

MOSKVA - Moskovský mestský súd dnes zrušil domáce väzenie uvalené na majiteľa moskovského letiska Domodedovo Dmitrija Kamenščika, ktorý je obvinený v súvislosti s teroristickým útokom z roku 2011. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Moskovský súd tak vyhovel odvolaniu, ktoré podal námestník generálneho prokurátora Vladimir Malinovskij, ktorý žiadal oslobodenie spomínaného miliardára. Podľa RIA Novosti si tak Kamenščik v dohľadnom čase bude môcť sňať elektronický náramok, pomocou ktorého Úrad pre výkon trestu sledoval jeho pohyb v domácom väzení. Vyšetrovanie, ktoré sa proti Kamenščikovi pred časom začalo, pokračuje. Kamenščik, podobne ako celý rad bývalých i súčasných manažérov letiska čelia obvineniam za nedostatočnú kontrolu návštevníkov a cestujúcich na letisku Domodedovo.

 

Pri výbuchu, ktorý sa odohral v príletovej hale Domodedova 24. januára 2011, zahynulo 37 ľudí a ďalších 172 ich bolo zranených. V oboch skupinách postihnutých boli aj cudzinci. Zranená bola aj slovenská herečka Zuzana Fialová. Výbušninu na svojom tele aktivoval atentátnik, ktorý sa nachádzal medzi ľuďmi čakajúcimi na svojich blízkych na letisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies