Archív článkov za Marec 2015, strana 1

Otvor článok

Súd v Káhire poslal vodcov Moslimského bratstva do väzenia na doživotie

1.3 2015 08:31

KÁHIRA - Egyptský súd poslal piatich vodcov zakázaného Moslimského bratstva na doživotie za mreže za násilnosti na ich veliteľstve v roku 2013, štyria ďalší dostali trest smrti. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Bývalý poslanec ukrajinskej Strany regiónov spáchal samovraždu

1.3 2015 08:35

KYJEV - Bývalý podpredseda parlamentnej frakcie ukrajinskej Strany regiónov Mychajlo Čečetov spáchal samovraždu. Informovala o tom agentúra Ukrinform s odvolaním sa na novinára televízie Espresso Arťoma Ševčenka, ktorý to zverejnil na sociálnej sieti Facebook.

Otvor článok

Polícia v Brémach po varovaní pred hrozbou útoku zatkla jednu osobu

1.3 2015 08:58

BERLÍN - Polícia v prístavnom meste Brémy na severozápade Nemecka po sobotňajšom varovaní pred potenciálnou hrozbou útoku zo strany islamských extrémistov zvýšila bezpečnostné opatrenia a pri prehliadkach zatkla jednu osobu. Napísala to v noci nadnes agentúra AP.

Otvor článok

FOTO Recept: Nedeľný obed

1.3 2015 09:00

BRATISLAVA - Sú ľahké, rýchlo hotové, zdravé a ešte k tomu aj sýte. Tak by sa dali opísať rýchlo a jednoducho uvarené krémové polievky. Tu je recept na mrkvovú. Doplňte jedálny lístok o medailóniky na víne a nedeľné menu je tu.

Otvor článok

Brazílske úrady zatkli amerického duchovného hľadaného pre sexuálne zneužívanie

1.3 2015 09:02

RIO DE JANEIRO - Brazílske úrady zadržali amerického samozvaného duchovného Victora Ardena Barnarda hľadaného pre sexuálne zneužívanie maloletých dievčat. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP s odvolaním sa na úrady brazílskeho štátu Rio Grande do Norte a americkú políciu.

Otvor článok

Netanjahu sa s prejavom v USA snaží sabotovať jadrové rozhovory

1.3 2015 09:08

TEHERÁN - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa snaží sabotovať pokračujúce rokovania o iránskom jadrovom programe a to prostredníctvom plánovaného prejavu pred americkým Kongresom. Vyhlásil to iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf, ktorého v noci nadnes citovala agentúra DPA.

Otvor článok

Irán ponúkol ochranu irackých historických artefaktov

1.3 2015 09:15

TEHERÁN - Irán ponúkol ochranu potenciálne ohrozených irackých historických artefaktov po zverejnení videa, na ktorom militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) demolujú vzácne pamiatky v meste Mósul na severe Iraku. Napísala to v noci nadnes agentúra AP.

Otvor článok

Venezuela obmedzí počet amerických diplomatov a turistom nariadi víza

1.3 2015 09:21

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro obmedzí počet amerických diplomatov s povolením pôsobiť v tejto juhoamerickej krajine a od amerických občanov bude pri návšteve Venezuely vyžadovať víza.

Otvor článok

USA deportujú takmer 150 bosnianskych prisťahovalcov za masaker v Srebrenici

1.3 2015 09:25

WASHINGTON - Americkí predstavitelia identifikovali približne 300 bosnianskych prisťahovalcov, ktorí zatajili svoju účasť na vojnových zločinoch počas občianskeho konfliktu v bývalej Juhoslávii vrátane masakry v Srebrenici v roku 1995.

Otvor článok

NHL: Skórovali Tatar, Meszároš i Chára, Halák za Islanders nechytal

1.3 2015 09:30

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar rozhodol o výhre Detroitu nad Nashvillom (4:3) v sobotňajšom zápase zámorskej NHL.

Otvor článok

Viceprezident západoafrického štátu Sierra Leone sa dobrovoľne umiestnil do karantény

1.3 2015 09:35

FREETOWN - Viceprezident západoafrického štátu Sierra Leone sa dobrovoľne umiestnil do karantény po tom, ako jeden z jeho osobných strážcov podľahol ebole.

Otvor článok

V Estónsku sa začali parlamentné voľby

1.3 2015 09:41

TALLINN - V Estónsku sa dnes ráno začali parlamentné voľby. O 101 kresiel v Štátnom zhromaždení (Riigikogu) sa uchádza 872 kandidátov.

Otvor článok

Na všetkých súdoch sa pojednávania budú nahrávať

1.3 2015 10:00

BRATISLAVA - Elektronizácia slovenského súdnictva vstupuje do ďalšej etapy. V občianskom súdnom konaní sa začne popri zápisnici z pojednávaní vyhotovovať i zvukový záznam. Vyplýva to z novely Občianskeho súdneho poriadku, v časti, ktorá dnes vstupuje do platnosti.

Otvor článok

Tyrone Spong predvedie svoj boxerský debut v Nemecku

1.3 2015 10:00

BERLÍN - Posledná udalosť, kde sa dalo vidieť Tyrona Sponga v akcii bolo finále poloťažkej váhy GLORY 15 proti Gokhamovi Sakimu v Istanbule. V tomto zápase Tyrone utrpel ťažkú zlomeninu nohy.

Otvor článok

Ukrajinská armáda informovala o dodržiavaní prímeria počas noci

1.3 2015 10:09

KYJEV - Ukrajinská armáda dnes oznámila, že v oblasti konfliktu v Donbase v noci na dnes nepadli žiadne výstrely. V sobotu večer však podľa nej proruskí separatisti viackrát ostreľovali pozície vládnych jednotiek, informovala agentúra DPA.

Otvor článok

MHD od pondelka premáva prázdninovo

1.3 2015 10:20

BRATISLAVA - Mestská hromadná doprava (MHD) v Bratislave bude od pondelka 2. marca premávať v režime pracovný deň - školské prázdniny.

Otvor článok

Kristen Stewart si zahrá vo filme režisérky Kelly Reichardt

1.3 2015 10:27

BRATISLAVA - Americká herečka Kristen Stewart sa predstaví vo filme režisérky Kelly Reichardt, ktorá sa postará aj o scenár novinky.

Otvor článok

William Shatner nemôže prísť na pohreb Leonarda Nimoya

1.3 2015 10:41

BRATISLAVA - Kanadský herec William Shatner nemôže prísť na pohreb kolegu a dlhoročného priateľa Leonarda Nimoya.

Otvor článok

V Moskve sa uskutoční smútočný pochod za zavraždeného Nemcova

1.3 2015 10:44

MOSKVA - V Moskve sa v nedeľu uskutoční smútočný pochod za zastreleným lídrom opozície Borisom Nemcovom. Pôvodne sa mala v ruskej metropole konať demonštrácia proti vláde a jej angažovaniu sa v ukrajinskom konflikte, na čele ktorej mal stáť práve Nemcov.

Otvor článok

Texas a Oklahomu zasiahol mrznúci dážď, zrušili 1000 letov

1.3 2015 10:49

DALLAS - Americké štáty Texas a Oklahoma zasiahla búrka s mrznúcim dažďom, ktorá priniesla do oblasti nezvyčajne chladné teploty.

Otvor článok

Apríl v záhrade

1.3 2015 11:00

BRATISLAVA - Jar je v plnom prúde a záhrady konečne začínajú vyzerať k svetu. Každým dňom sa niečo nové zazelená, niečo rozkvitne a vzduch napĺňa vôňa tulipánov a narcisov. Je najvyšší čas pustiť sa v záhrade naplno do práce – práve v tomto období totiž môžete najviac ovplyvniť to, ako bude vyzerať v blížiacej sa sezóne.

Otvor článok

Pri oteplení je možný výskyt menších spontánnych lavín

1.3 2015 11:01

BRATISLAVA - Ráno bolo na horách zamračené a hmlisto. V najvyšších polohách Vysokých Tatier slabo snežilo.

Otvor článok

Vražda Nemcova ukazuje, v akom stave je dnes Rusko

1.3 2015 11:08

BRATISLAVA - Nová generácia SDKÚ-DS s ľútosťou prijala správu o vražde demokrata a reformátora Borisa Nemcova, ktorý bol podľa nich nádejou pre slobodu a prosperitu Ruska.

Otvor článok

Hasiči v noci zasahovali v Ružinove i v Petržalke

1.3 2015 11:13

BRATISAVA - Hasiči v Bratislave v sobotu večer a v noci zasahovali pri dvoch požiaroch v bytových domoch.

Otvor článok

Kelly Clarkson je za legalizáciu marihuany

1.3 2015 11:16

BRATISLAVA - Americká speváčka Kelly Clarkson je za legalizáciu marihuany. Tridsaťdvaročná rodáčka z Texasu uviedla v rozhovore pre americký týždenník Us Weekly, že nerozumie, prečo je alkohol legálny a spomínaná droga nie.

Otvor článok

Rusi už potrebujú na prechod ukrajinských hraníc pas

1.3 2015 11:23

KYJEV - Ruskí občania potrebujú od nedele pasy na cestu na Ukrajinu, kam už nemôžu chodiť len s preukazom totožnosti ako doteraz.

Otvor článok

Prezident: Je rád, že Mikloš radí Ukrajincom

1.3 2015 11:34

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska je rád, že bývalý minister financií Ivan Mikloš sa stal poradcom ukrajinskej vlády pre reformy.

Otvor článok

V pondelok a utorok potrápi sever Slovenska silný vietor

1.3 2015 11:38

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok a utorok výstrahu prvého stupňa pred vetrom.

Otvor článok

IC vlaky štátnej ZSSK zastavujú oddnes aj vo Vrútkach a v Ružomberku

1.3 2015 11:42

BRATISLAVA - Vlaky InterCity (IC) vypravované štátnym dopravcom Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) zastavujú od dnes v ďalších dvoch staniciach. Konkrétne cestujúcim na trase medzi Bratislavou a Košicami zastavia aj vo Vrútkach a v Ružomberku.

Otvor článok

Pri násilnostiach v Iraku zahynulo vo februári najmenej 1100 ľudí

1.3 2015 11:46

BAGDAD - Misia OSN v Iraku dnes oznámila, že násilie v krajine si vo februári vyžiadalo životy najmenej 1100 Iračanov vrátane viac než 600 civilistov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Otvor článok

VIDEO Viete ako biele krvinky zatočia s parazitom vo vašom tele?

1.3 2015 12:00

BRATISLAVA - Stavbu tela máme všetci rovnakú, no nevyzeráme úplne rovnako. Medzi rôznymi mužmi, či ženami vidíme na prvý pohľad výrazné rozdiely, napríklad vo výške, hmotnosti, farbe očí či vlasov...

Otvor článok

Nový album Kanyeho Westa sa bude volať So Help Me God

1.3 2015 12:15

BRATISLAVA - Americký rapper a producent Kanye West nazval pripravovaný album So Help Me God.

Otvor článok

Venezuelská vláda zakáže vstup niektorým americkým predstaviteľom

1.3 2015 12:21

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolas Maduro v sobotu informoval, že úrady jeho krajiny zadržali niekoľko občanov Spojených štátov pre podozrenie zo špionáže.

Otvor článok

Prešovčania sa môžu vyjadriť k stavu ihrísk v meste

1.3 2015 12:38

PREŠOV - Prešovčania sa môžu vyjadriť k stavu ihrísk v meste. Technické služby mesta Prešov, ktoré majú na starosti výstavbu a údržbu ihrísk, pripravili a zverejnili na svojom portáli podrobnú pasportizáciu detských ihrísk, športovísk a priestorov pre výbeh psov v Prešove. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Otvor článok

Dirigent Oliver Dohnányi bude mať 60 rokov

1.3 2015 12:43

TRENČÍN/BRATISLAVA - Osobnosť dirigenta Olivera Dohnányiho vzbudzuje v odbornej verejnosti rešpekt. Je medzinárodne uznávaným dirigentom, má veľké renomé a skúsenosti.

Otvor článok

Hranice vojenského obvodu Lešť by sa mali čiastočne zmeniť

1.3 2015 12:47

BRATISLAVA - Hranice vojenského obvodu Lešť by sa mali čiastočne zmeniť. Ministerstvo obrany plánuje časť pozemkov na hranici vojenského obvodu previesť na obec Pliešovce. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády.