Prešovčania sa môžu vyjadriť k stavu ihrísk v meste

NETKY.SK • 1 Marec 2015, 12:38 • 2 min
Prešovčania sa môžu vyjadriť k stavu ihrísk v meste

PREŠOV - Prešovčania sa môžu vyjadriť k stavu ihrísk v meste. Technické služby mesta Prešov, ktoré majú na starosti výstavbu a údržbu ihrísk, pripravili a zverejnili na svojom portáli podrobnú pasportizáciu detských ihrísk, športovísk a priestorov pre výbeh psov v Prešove. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

slovakia

left justify in out

Návštevník stránky technických služieb www.tsmp.sk/ihriska vie na mape mesta nájsť farebne označené ihriská podľa jednotlivých mestských častí. Pri kliknutí na konkrétne športové zariadenie sa otvorí stránka s fotografiami ihriska a tabuľkou hracích prvkov či telovýchovných zariadení. Je tu zoznam prvkov (lavička, preliezačka, hojdačka, bránka), počet kusov, počet funkčných a nefunkčných zariadení. Pod tabuľkou je odkaz na link Našiel som chybu, kde občania majú možnosť pripomienkovať daný stav. 

 

Kmetóny Gazdová uviedla, že sumarizácia údajov trvala dva mesiace. Zozbierané údaje sa pridávali na interaktívnu mapu, ktorá bude slúžiť na aktualizáciu skutkového stavu ihrísk. Mesto má vo svojej správe 250 takýchto zariadení, z toho je 181 detský ihrísk, 65 športovísk a štyri výbehy pre psov. Všetky práce s pasportizáciou vykonali zamestnanci Technických služieb.

 

Mapa ihrísk slúži verejnosti a budú s ňou aktívne pracovať aj poslanci, ktorí rozhodujú o rozdeľovaní peňazí z mestského rozpočtu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies