Polícia v Brémach po varovaní pred hrozbou útoku zatkla jednu osobu

NETKY.SK • 1 Marec 2015, 08:58 • 2 min
Polícia v Brémach po varovaní pred hrozbou útoku zatkla jednu osobu

BERLÍN - Polícia v prístavnom meste Brémy na severozápade Nemecka po sobotňajšom varovaní pred potenciálnou hrozbou útoku zo strany islamských extrémistov zvýšila bezpečnostné opatrenia a pri prehliadkach zatkla jednu osobu. Napísala to v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Príslušné úrady prijali v piatok večer správy o zvýšenom riziku, ktoré má hroziť zo strany násilných islamských extrémistov, uvádza sa vo vyhlásení tamojšej polície. Bližšie detaily o charaktere potenciálnej hrozby nešpecifikovala.
      

Polícia následne posilnila prítomnosť hliadok v meste a preventívne tiež zvýšila ochranu židovskej komunity.
      

Bezpečnostné zložky zrealizovali prehliadku nemenovaných podozrivých, prezreli tiež miestne islamské kultúrne centrum, pričom zatkli jednu osobu. Informovali o tom v sobotu večer, iba niekoľko hodín po vydaní varovania.
      

V Európe pretrváva zvýšená obava pred terorizmom po nedávnych smrteľných atentátoch v Paríži a Kodani.
      

V Nemecku v polovici februára na poslednú chvíľu odriekli karnevalový sprievod v meste Braunschweig, 175 kilometrov juhovýchodne od Brém, v dôsledku varovania pred možným teroristickým útokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies