Venezuelská vláda zakáže vstup niektorým americkým predstaviteľom

NETKY.SK • 1 Marec 2015, 12:21 • 2 min
Venezuelská vláda zakáže vstup niektorým americkým predstaviteľom

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolas Maduro v sobotu informoval, že úrady jeho krajiny zadržali niekoľko občanov Spojených štátov pre podozrenie zo špionáže.

slovakia

left justify in out

Oznámil tiež, že vláda nariadi zníženie počtu zamestnancov amerického veľvyslanectva v Caracase a zakáže niektorým americkým predstaviteľom vstup do Venezuely v reakcii na podobný krok zo strany USA minulý rok. Američania tiež budú po novom potrebovať víza na vstup do krajiny, za ktoré budú musieť zaplatiť tak, "ako Venezuelčania platia za vstup do USA".

 

"Zadržali sme niekoľko amerických občanov vykonávajúcich tajné aktivity, špionáž," povedal Maduro zhromaždeniu v Caracase s tým, že jedným z nich je pilot zadržaný v nepokojnom pohraničnom štáte Tachira. Maduro povedal, že zakázaný vstup do Venezuely budú okrem iných mať bývalý prezident George W. Bush, bývalý viceprezident Dick Cheney a senátor Bob Menendez. Prezident podľa vlastných slov už nariadil ministrovi zahraničia Delcymu Rodruguezovi, aby "v súlade s Viedenskou konvenciou zrevidoval a obmedzil počet zamestnancov amerického veľvyslanectva". Maduro opakovane obvinil Spojené štáty, že sa snažia o jeho zvrhnutie, čo však Washington popiera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies