Mrkvovo-smotanová polievka
Suroviny pre osoby:
4 mrkvy, 4 zemiaky, soľ, vegetu, maslo, bujón, zelerovú vňať, šľahačkovú smotanu
Príprava:
1. Mrkvu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadlo, opečieme v hrnci na masle, pridáme soľ, bujón, vegetu, zelerovú vňať, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.

2. Pred koncom varenia pridáme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme.

Môžeme podávať s krutónmi, alebo nastrúhaným syrom.

Bravčové medailóniky na víne
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčového karé, 1 citrón, 3 dcl bieleho vína, 1 smotanu na varenie, 1 ČL masla, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, olej,
Príprava:
1. Mäso nakrájame, naklepeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na oleji.

2. Podlejeme vínom a udusíme do mäkka.

3. Prilejeme smotanu a na zjemnenie chuti pridáme maslo. Dochutíme vegetou a odstavíme.

Podávame so zemiakovou kašou.

Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.