Netanjahu sa s prejavom v USA snaží sabotovať jadrové rozhovory

NETKY.SK • 1 Marec 2015, 09:08 • 2 min
Netanjahu sa s prejavom v USA snaží sabotovať jadrové rozhovory

TEHERÁN - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa snaží sabotovať pokračujúce rokovania o iránskom jadrovom programe a to prostredníctvom plánovaného prejavu pred americkým Kongresom. Vyhlásil to iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf, ktorého v noci nadnes citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Toto by sa nemalo dovoliť," povedal minister Zaríf v sobotu novinárom a obvinil Netanjahua zo šírenia "paniky" tým, že "šíri klamstvá".
      

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu by mal v utorok vystúpiť s prejavom pred spoločným zasadnutím oboch komôr amerického Kongresu na tému iránskej jadrovej hrozby.
      

Netanjahu cestuje do Spojených štátov tesne pre izraelskými voľbami, ktoré sa konajú 17. marca. Prezident Barack Obama sa s Netanjahuom počas jeho pobytu vo Washingtone nestretne.
      

Republikáni, ktorí kontrolujú obe komory Kongresu, sa usilujú presadiť posilnenie sankcií voči Iránu. Prezident Obama ich vyzval, aby sa takéhoto kroku zdržali, kým rokovania stále pokračujú.
      

Americký minister zahraničných vecí John Kerry sa s iránskym rezortným kolegom Zarífom stretne v utorok vo Švajčiarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies