Prezident: Je rád, že Mikloš radí Ukrajincom

NETKY.SK • 1 Marec 2015, 11:34 • 2 min
Prezident: Je rád, že Mikloš radí Ukrajincom

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska je rád, že bývalý minister financií Ivan Mikloš sa stal poradcom ukrajinskej vlády pre reformy.

slovakia

left justify in out

Ako povedal novinárom, Ukrajina potrebuje reformy. Vojnový konflikt podľa neho spôsobuje, že reformy prebiehajú pomaly. „Som rád a pyšný, že pozvali Ivana Mikloša, aby im pomohol s reformami. Verím, že to pomôže,“ povedal prezident.

 

Exminister financií Ivan Mikloš sa stal šéfom poradcov ukrajinskej ministerky financií Natalie Jareskovej. Má mať na starosti najmä dane, decentralizáciu a reorganizáciu verejných financií. „Ponuku som dostal od ministerky financií a ministra hospodárstva pred niekoľkými týždňami. Na Ukrajinu však chodím už od jari minulého roka. Prvýkrát som tam bol v marci - apríli, odvtedy pomerne pravidelne,“ povedal tento mesiac Mikloš pre internetový portál Aktualne.sk. Podľa portálu Mikloš je členom Národnej reformnej rady, ktorá je akousi koordinačnou reformnou organizáciou pri prezidentovi. „Som aj členom jedného think-tanku - Vox Ukraine. Radím im v štrukturálnych reformách a v konsolidácii verejných financií,“ dodal Mikloš, ktorý za prácu na Ukrajine nepoberá žiadny plat. Do minulého roku bol Mikloš poradcom jordánskeho kráľa pre financie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies