Apríl v záhrade

NETKY.SK • 1 Marec 2015, 11:00 • 2 min
Apríl v záhrade

BRATISLAVA - Jar je v plnom prúde a záhrady konečne začínajú vyzerať k svetu. Každým dňom sa niečo nové zazelená, niečo rozkvitne a vzduch napĺňa vôňa tulipánov a narcisov. Je najvyšší čas pustiť sa v záhrade naplno do práce – práve v tomto období totiž môžete najviac ovplyvniť to, ako bude vyzerať v blížiacej sa sezóne.

slovakia

left justify in out

Slnečné lúče sú čoraz teplejšie a my sa už nevieme dočkať jarných prác v záhrade.
Začíname vysádzať letničky do truhlíkov, ktoré nám budú počas celej sezóny spestrovať naše balkóny a terasy.

 

Okrasná, zeleninová i ovocná záhrada sú v rozpuku, takže nás čaká veľa práce.

 

Okrasná záhrada: Ako prvé treba začať s výsadbou cibuľovín. Vyčistíme záhony a skalky s trvalkami, odstránime staré lístie a mŕtve kvety. Okopeme a prihnojíme. Do kvetináčov ktoré budú zdobiť balkóny vysadíme letničky, ostriháme ruže. Dovysádzame živý plot a listnaté kríky bez koreňových obalov.

 

Zeleninová záhrada: Treba zasiať prvú zeleninu ako je mrkva, zeler, petržlen, reďkovka, cibuľka, hrach, bôb. Zemiaky sadíme až na konci apríla. Pôdu pred tým prikryjeme priesvitnou fóliou aby sa prehriala. V parenisku začíname pestovať paradajky, papriky, baklažán, uhorky.

 

Ovocná záhrada: Stromy po dlhej zime prihnojíme a preventívne ošetríme postrekom proti škodcom a nákaze. Apríl je vhodný aj na vysadenie nových ovocných stromov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies