Archív článkov za Február 2015, strana 2

Otvor článok

Horskí záchranari zachraňovali epileptika

1.2 2015 12:43

TERCHOVÁ - Päťčlenný tím profesionálnych príslušníkov oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) transportoval v sobotu (31.1) neskoro večer v zlom počasí z hrebeňa Malej Fatry slovenského turistu postihnutého náhlym epileptickým záchvatom.

Otvor článok

Sudánski povstalci prepustili šiestich Bulharov pracujúcich pre OSN

1.2 2015 12:51

SOFIA - Sudánski povstalci prepustili šiestich Bulharov pracujúcich pre Svetový potravinový program (WFP), ktorých zadržali v konfliktom zmietanej provincii Južný Kurdufán po núdzovom pristátí ich vrtuľníka začiatkom týždňa. Oznámilo to dnes bulharské ministerstvo zahraničných vecí.

Otvor článok

Oddnes sa zvyšujú zľavy vo vlakoch pre pracujúcich na 50 %

1.2 2015 12:55

BRATISLAVA - Pracujúci majú oddnes nárok na zľavy pri cestovaní vlakom vo výške 50 %. Vyplýva to z Návrhu na realizáciu opatrení finančného, ekonomického a sociálneho balíčka vlády SR v železničnej osobnej doprave, ktorú dnes kabinet premiéra Roberta Fica (Smer-SD) schválil.

Otvor článok

Okolo otvorenia 2. piliera sa podľa Fica robí zbytočná hystéria

1.2 2015 13:01

BRATISLAVA - Okolo otvorenia 2. dôchodkového piliera sa podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) robí zbytočná hystéria. Vyzýva preto opozíciu aj médiá, aby prestali chrániť dôchodkové správcovské spoločnosti (DSS), a začali chrániť ľudí. Ako poukázal v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V Politike, prioritným cieľom DSS sú zisky, až následne ľudia a ich dôchodky.

Otvor článok

Bratislavská gréckokatolícka eparchia si pripomína 7. výročie vzniku

1.2 2015 13:06

BRATISLAVA - Bratislavská gréckokatolícka eparchia si 30. januára 2015 pripomenula siedme výročie svojho vzniku. Eparchiu zriadil v roku 2008 pápež Benedikt XVI. v rámci nového kánonického usporiadania Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku. Za jej prvého eparchu (biskupa) vymenoval Mons.

Otvor článok

Australian Open: Djokovič vyhral piatykrát

1.2 2015 13:31

MELBOURNE - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal piatykrát v kariére víťazom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Vo finále si ako nasadená jednotka poradil so šestkou "pavúka" Britom Andym Murraym v štyroch setoch 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 6:0 a v Melbourne Parku sa stal najúspešnejším hráčom v Open ére.

Otvor článok

Justin Timberlake potvrdil, že s Jessicou Biel čakajú dieťa

1.2 2015 13:46

BRATISLAVA - Americký spevák Justin Timberlake potvrdil, že jeho manželka herečka Jessica Biel je tehotná. Spravil tak v sobotu, v deň svojich 34. narodenín, prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil fotografiu zachytávajúcu, ako bozkáva brucho svojej viditeľne tehotnej manželky.

Otvor článok

Strauss-Kahn sa postaví pred súd

1.2 2015 13:51

PARÍŽ - Bývalý generálny riaditeľ Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn sa v pondelok postaví pred súd v meste Lille, kde sa spolu s ďalšími 13 osobami bude zodpovedať z obvinenia z kupliarstva v rámci organizovanej skupiny, za čomu hrozí až desať rokov väzenia a vysoká pokuta.

Otvor článok

Výpoveď pre Bielu vranu Lapinovú uznal súd za neplatnú

1.2 2015 14:09

BRATISLAVA - Výpoveď, ktorú dostala bývalá kontrolórka Ľubica Lapinová od Národného lesníckeho centra, uznal Okresný súd vo Zvolene za neplatnú. Súd tak rozhodol v piatok 30. januára, rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Otvor článok

Dvanásť z 13 poslancov OĽaNO hlasovať pôjde

1.2 2015 14:15

BRATISLAVA - Dvanásť z trinástich poslancov NR SR z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) sa podľa predsedu klubu Richarda Vašečku na referende zúčastní.

Otvor článok

Rokovania o platoch železničiarov sa stále neuzavreli, odbory sú za 5-% nárast

1.2 2015 14:18

BRATISLAVA - Kolektívne vyjednávania o zvýšení platov železničiarov na tento rok sa doteraz nepodarilo uzavrieť ani v jednej z troch železničných firiem. Odborári navrhujú v priemere 5-% zvýšenie.

Otvor článok

Sedemnásťročná Koová sa stala historicky najmladšou svetovou jednotkou v golfe

1.2 2015 14:27

NEW YORK - Sedemnásťročná Novozélanďanka Lydia Koová sa stala historicky najmladšou líderkou svetového golfového rebríčka.

Otvor článok

Jordánsko je stále pripravené vymeniť militantku Islamského štátu za pilota

1.2 2015 14:34

AMMÁN - Jordánsko dnes oznámilo, že je stále ochotné odovzdať uväznenú irackú militantku Sádžidu Ríšáwíovú Islamskému štátu (IS) v rámci dohody o výmene, ak bude jordánsky pilot Muáz Kasásba prepustený - dokonca aj po tom, čo extrémistická organizácia zavraždila druhého japonského rukojemníka Kendžiho Gota.

Otvor článok

Pri násilí v Iraku zabili v januári najmenej 1375 ľudí

1.2 2015 14:37

BAGDAD - Pri bojoch a ďalších násilnostiach v Iraku zahynulo v januári najmenej 1375 ľudí vrátane 790 civilistov, informovala dnes misia OSN v Iraku (UNAMI).

Otvor článok

Sobotňajšia lavína vo švajčiarskych horách si vyžiadala piaty život

1.2 2015 14:43

BERN - Ďalší člen švajčiarskej skupiny skialpinistov podľahol zraneniam v nemocnici po tom, čo ich vo Švajčiarskych Alpách v sobotu pochovala lavína. Celkový počet obetí tohto nešťastia tak stúpol na päť, informovala dnes miestna polícia.

Otvor článok

Krajiny V4 budú v Bratislave hovoriť o spoločnej stratégii pre výcvik

1.2 2015 14:46

BRATISLAVA - Krajiny Vyšehradskej štvorky (V4) pripravujú spoločnú stratégiu pre výcvik a cvičenia. Hovoriť o nej budú aj ministri obrany V4 na najbližšom spoločnom rokovaní koncom apríla v Bratislave. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Otvor článok

Pápež František navštívi 6. júna Sarajevo v Bosne a Hercegovine

1.2 2015 14:49

VATIKÁN - Pápež František dnes vo Vatikáne oznámil, že v júni plánuje navštíviť hlavného mesto Bosny a Hercegoviny (BaH), ktorá stále trpí následkami krvavej občianskej vojny, hoci sa skončila pred dvoma desaťročiami. Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA.

Otvor článok

Pri bojoch na Ukrajine zahynulo ďalších 13 vojakov a sedem civilistov

1.2 2015 14:58

KYJEV/VIEDEŇ - Trinásť ukrajinských vojakov a najmenej sedem civilistov zahynulo za posledných 24 hodín pri bojoch na východe Ukrajiny. Oznámili to dnes úrady v Kyjeve, ktoré hlásili rozsiahle zrážky s proruskými separatistami deň po stroskotaní mierových rozhovorov, píše agentúra Reuters.

Otvor článok

Australian Open: Djokovič: Je to obrovská česť

1.2 2015 15:03

MELBOURNE - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal piatykrát v kariére víťazom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Otvor článok

Zomrel režisér a choreograf Martin Ťapák

1.2 2015 15:07

BRATISLAVA - V skorých ranných hodinách dnes vo veku 88 rokov v Bratislave zomrel režisér, scenárista, divadelný a filmový herec, tanečník a choreograf Martin Ťapák. TASR informovala rodina zosnulého.

Otvor článok

Štátny pohreb nemeckého prezidenta Weizsäckera bude 11. februára

1.2 2015 15:12

BERLÍN - Nemecko dnes smútilo za zosnulým bývalým prezidentom Richardom von Weizsäckerom a vláda oznámila, že bude mať štátny pohreb 11. februára.

Otvor článok

Premiér Fico: V tomto okamžiku je cestovanie zadarmo pre pracujúcich nereálne

1.2 2015 15:16

BRATISLAVA - Vláda pod vedením premiéra Roberta Fica (Smer-SD) určite nepristúpi k rozhodnutiu zaviesť vo vlakoch cestovanie zadarmo pre pracujúcich. Čiže ľudí, ktorí majú príjem a zarábajú. Fico to vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

Otvor článok

Požiar v knižnici akadémie vied zničil mnohé cenné dokumenty

1.2 2015 15:42

MOSKVA - Veľký požiar v jednej z knižníc Ruskej akadémie vied (RAN) poškodil alebo zničil mnohé cenné dokumenty. V archíve založenom v roku 1918 uchovávali približne desať miliónov diel. Poškodených bolo približne 15 percent z fondu, uviedol predseda RAN Vladimir Fortov pre agentúru Tass.

Otvor článok

Ťažko zraneného pacienta po havárii autobusu previezli z Popradu do Prešova

1.2 2015 16:04

PREŠOV/POPRAD - Ťažko zraneného českého vodiča autobusu, ktorý havaroval v sobotu (31.1.) nadránom pri Spišskom Štvrtku, previezli z popradskej nemocnice do Prešova, kde ho lekári opäť operovali.

Otvor článok

Brocka: Ľudia sa referendom ohradili voči tlakom z Bruselu

1.2 2015 16:26

BRATISLAVA - Referendum o rodine ukazuje na názor verejnosti, ktorý by mali politici rešpektovať. Myslia si to Július Brocka( KDH) či Igor Matovič (OĽaNO), ktorí sa dnes zúčastnili politickej diskusie RTVS o 5 minút 12.

Otvor článok

Na novom albume Christiny Aguilery sa podieľal aj Pharrell

1.2 2015 16:40

BRATISLAVA - Americká speváčka Christina Aguilera prezradila, že na jej pripravovanej ôsmej štúdiovke sa podieľal aj producent, spevák a rapper Pharrell Williams. Tridsaťštyriročná rodáčka z New Yorku to vyhlásila v televíznej relácii Extra.

Otvor článok

Zabíjačkové hody

1.2 2015 17:00

BRATISLAVA - Domáca zabíjačka je veľká udalosť v minulosti bola i nevyhnutnou potrebou. Prasa, aj keď na krátko, stávalo sa riadnym členom domácnosti, a hoci malo v papieroch len prechodné bydlisko, všetci ho poznali po mene a tešili sa s ním rovnako za živa, ako aj po vybraní z udiarne.

Otvor článok

Trojročný chlapec postrelil jednou ranou obidvoch svojich rodičov

1.2 2015 17:19

ALBUQUERQUE - Trojročný chlapec v USA vytiahol z matkinej kabelky pištoľ a vystrelil jediný náboj, ktorý zranil oboch jeho rodičov.

Otvor článok

V Španielsku má sneh na svedomí dva ľudské životy

1.2 2015 17:28

MADRID - Dvaja ľudia zahynuli v lejaku a snehovej víchrici na severe Španielska. Informovali o tom dnes predstavitelia miestnych záchranných služieb, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra DPA.

Otvor článok

Začne sa súd so ženou obžalovanou z objednávky vraždy manžela

1.2 2015 17:35

BRATISLAVA - Na Špecializovanom trestnom súde by mal v utorok 3. februára začať procesu s podnikateľkou Evou T.–Z., ktorá je obžalovaná z objednávky vraždy manžela Ľudovíta. Evu T.-Z. v auguste minulého roka prepustili z väzby, dôvodom bolo jej tehotenstvo.

Otvor článok

V predvečer návštevy Merkelovej demonštrovali v Maďarsku proti Orbánovi

1.2 2015 19:34

BUDAPEŠŤ - V 11 maďarských a šiestich zahraničných mestách zorganizovali dnes podvečer protivládne demonštrácie, ktorými chceli Maďari vyjadriť svoj odpor proti vláde premiéra Viktora Orbána. Protesty načasovali pred pondelňajšou budapeštianskou návštevou nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

Otvor článok

Každá herečka nemusí byť sexi

1.2 2015 19:46

BRATISLAVA - Byť hviezdou v Hollywoode ešte neznamená, že je človek hneď uznávaný. Aj keď sa prechádzajú po červenom koberci a točia jeden film za druhým nemajú všetky na ružiach ustlané.

Otvor článok

Situácia sa vo väčšine krajov po snehovej nádielke upokojila

1.2 2015 21:04

BRATISLAVA - Situácia vo väčšine krajov na Slovensku sa po piatkovej snehovej kalamite už upokojila.

Otvor článok

Réway zažiaril v pražskom derby štyrmi bodmi

1.2 2015 21:09

PRAHA - Štyrmi bodmi za gól a tri asistencie prispel slovenský útočník Martin Réway k vysokému víťazstvu Sparty Praha v mestskom derby 44. kola českej hokejovej extraligy 9:4 na ľade Slavie.

Otvor článok

Spojené štáty opäť zápasia s výdatným snežením a silným vetrom, zatvorili školy

2.2 2015 06:15

BOSTON - Stredozápad Spojených štátov zasiahla v noci nadnes snehová búrka. Kvôli výdatnému sneženiu a prudkému vetru dnes v oblasti Chicaga zrušili vyučovanie na školách. Viaceré súdy v oblasti odvolali na dnes naplánované pojednávania.

Otvor článok

Pri Bielom dome zatkli muža, ktorý vyliezol na stojan na bicykle

2.2 2015 06:23

WASHINGTON - Americká polícia v noci nadnes zadržala muža, ktorý vyliezol na stojan na bicykle v tesnej blízkosti oplotenia okolo Bieleho domu.