Dvanásť z 13 poslancov OĽaNO hlasovať pôjde

NETKY.SK • 1 Február 2015, 14:15 • 2 min
Dvanásť z 13 poslancov OĽaNO hlasovať pôjde

BRATISLAVA - Dvanásť z trinástich poslancov NR SR z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) sa podľa predsedu klubu Richarda Vašečku na referende zúčastní.

slovakia

left justify in out

Okrem nich na referendum pôjde aj poslanec Európskeho parlamentu za OĽaNO Branislav Škripek. Ako povedal Vašečka pre agentúru SITA, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti majú k referendu jednoznačne pozitívny postoj. „Patrí to k našej základnej DNA. Ide o významný ústavný inštitút a silný prejav občianskej aktivity,“ zdôraznil.

Vašečka bude odpovedať na referendové otázky trikrát áno. Rovnako bude podľa neho hlasovať aj líder hnutia Igor Matovič. Vašečka sa intenzívne zapája do kampane, absolvuje množstvo diskusií na témy referenda. „Vyzývam občanov, aby nezostali pasívni a prišli v sobotu 7. februára vyjadriť svoj názor,“ dodal.

 

Prezident Andrej Kiska vyhlásil referendum o ochrane rodiny na 7. februára. Hlava štátu tak urobila po tom, ako o ústavnosti referenda rozhodol Ústavný súd SR. Ten rozhodol, že v súlade s ústavou sú otázky: „Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?“, „Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?“ a "Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom vyučovania?“ Referendum so štyrmi otázkami žiadala vypísať Aliancia za rodinu, jej petíciu podpísalo približne 400-tisíc ľudí. Ústavnosť referendových otázok posudzoval ústavný súd na základe podania prezidenta Andreja Kisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies