Pri Bielom dome zatkli muža, ktorý vyliezol na stojan na bicykle

NETKY.SK • 2 Február 2015, 06:23 • 2 min
Pri Bielom dome zatkli muža, ktorý vyliezol na stojan na bicykle

WASHINGTON - Americká polícia v noci nadnes zadržala muža, ktorý vyliezol na stojan na bicykle v tesnej blízkosti oplotenia okolo Bieleho domu.

slovakia

left justify in out

Polícia ho previedla na výsluch a obvinila z pokusu o nezákonné preniknutie na cudzí pozemok. Informovala o tom ochranka Bieleho domu. Jej hovorca Brian Leary spresnil, že incident sa odohral pri oplotení okolo prezidentskej rezidencie zo strany Pennsylvania Avenue. Dočasný stojan na bicykle po incidente preniesli na iné miesto, kde ho nemožno použiť ako pomôcku pri preliezaní plota okolo Bieleho domu.
      

Pred týždňom na pozemku Bieleho domu havarovalo malé bezpilotné lietadlo, ktoré patrilo vládnemu zamestnancovi. Zamestnanec, ktorý nepracuje pre Biely dom, tajnej službe povedal, že s modelom lietal pre zábavu, no stratil nad ním kontrolu. Diaľkovo ovládaný stroj preletel v malej výške do prísne stráženého komplexu a havaroval v jeho juhovýchodnej časti. 
      

Vlani v septembri sa do Bieleho domu dostal Omar Gonzalez, veterán vojny z Iraku, ktorý sa ochrankou nespozorovaný dostal až do reprezentačných miestností. Mal pri sebe skladací nôž. Prezident USA Barack Obama aj s rodinou opustil Biely dom len niekoľko minút pred Gonzalezovým prienikom do rezidencie. 
      

Ochranka Bieleho domu bola za tento incident vystavená ostrej kritike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies