Strauss-Kahn sa postaví pred súd

NETKY.SK • 1 Február 2015, 13:51 • 2 min
Strauss-Kahn sa postaví pred súd

PARÍŽ - Bývalý generálny riaditeľ Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn sa v pondelok postaví pred súd v meste Lille, kde sa spolu s ďalšími 13 osobami bude zodpovedať z obvinenia z kupliarstva v rámci organizovanej skupiny, za čomu hrozí až desať rokov väzenia a vysoká pokuta.

slovakia

left justify in out

Podľa sobotňajších informácií agentúry Reuters totiž prokuratúra trvá na tom, že Strauss-Kahn vedel o prostitútkach. Kauza dostala pomenovanie Carlton podľa luxusného hotela v Lille, kde sa okrem Paríža a Washingtonu sexuálne orgie v priebehu rokov 2008 až 2011 za účasti Straussa-Kahna konali. Bývalý šéf fondu sa ohradzoval, že nemal tušenie o tom, že ženy sú prostitútky.

 

Niekdajšieho prominentného francúzskeho socialistického politika v máji 2011 zatkla americká polícia krátko po tom, ako opustil svoj newyorský hotel. Chyžná ho totiž obvinila zo sexuálneho útoku. Jej výpoveď i dôveryhodnosť bola neskôr spochybnená a proces zrušený, Strauss-Kahn však medzitým aj vo svetle ďalších škandálov odstúpil z čela MMF. Následne chyžnú zažaloval a žiadal od nej milión dolárov ako odškodné za ujmu na cti. Až koncom roka 2012 sa mimosúdne dohodli, údajne jej vyplatil státisíce dolárov. Škandál však Straussa-Kahna, už v tom čase veľkého konkurenta vtedajšieho prezidenta Nicolasa Sarkozyho, s najväčšou pravdepodobnosťou pripravil o zisk prezidentského kresla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies