Spojené štáty opäť zápasia s výdatným snežením a silným vetrom, zatvorili školy

NETKY.SK • 2 Február 2015, 06:15 • 2 min
Spojené štáty opäť zápasia s výdatným snežením a silným vetrom, zatvorili školy

BOSTON - Stredozápad Spojených štátov zasiahla v noci nadnes snehová búrka. Kvôli výdatnému sneženiu a prudkému vetru dnes v oblasti Chicaga zrušili vyučovanie na školách. Viaceré súdy v oblasti odvolali na dnes naplánované pojednávania.

slovakia

left justify in out

Meteorologické služby v tejto časti Spojených štátov upozorňujú na silný vietor a riziko tzv. bielej tmy, preto vyzvali motoristov na zvýšenú opatrnosť alebo zrušenie plánov na cestovanie. Kvôli snehovej búrke bolo zrušených takmer 2000 vnútroštátnych letov, oznámila webová stránka FlightStats s tým, že väčšina zrušených letov sa týka práve Bostonu, kde napadlo viac ako 30 cm nového snehu. 
      

Výdatné sneženie hlásia z častí celkovo 20 štátov USA, a to nielen na americkom Stredozápade: v štáte Iowa, Illinois, Michigan, Wisconsin, či Južná Dakota, ale problémy s hustým snežením či mrznúcim dažďom od nedele zaznamenali aj v Nebraske v strede USA i v Maine na severovýchode USA.
      

Spojené štáty tak v priebehu jedného týždňa zažívajú už druhú vlnu výčinov zimného počasia, keď silná snehová búrka minulý utorok zasiahla Boston a okolitý región Nové Anglicko na severovýchode USA, kde približne 4,5 milióna obyvateľov zápasilo s 90-centimetrovou nádielkou snehu a s pobrežnými záplavami. Obyvateľov mesta New York živel ušetril, hoci naň boli pripravení. Dnes tam podľa meteorológov napadne ďalších 19 cm snehu. Existuje však aj predpoklad, že zrážky v New Yorku budú mať podobu dažďa alebo mrznúceho dažďa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies