Rusko: Zadržali ďalšieho generála. Na rováši má rozsiahlu korupciu. Hrozí mu 15 rokov

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 10:39 • 2 min
Rusko: Zadržali ďalšieho generála. Na rováši má rozsiahlu korupciu. Hrozí mu 15 rokov

MOSKVA - Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) zadržal šéfa komunikačného riaditeľstva ruských ozbrojených síl a zástupcu náčelníka ich generálneho štábu generálporučíka Vadima Šamarina. Je podozrivý z prijímania úplatku v obzvlášť veľkom rozsahu. Ak ho súd uzná za vinného, hrozí mu 15 rokov väzenia. Správu priniesla Interfax a AFP.

slovakia

left justify in out

Šamarinovým prípadom sa zaoberá 235. posádkový vojenský súd, ktorý vo štvrtok nariadil vziať ho na dva mesiace do predsúdnej väzby.
 
Ako prvý s informáciou o Šamarinovom zadržaní prišiel denník Kommersant, ktorý sa odvolal na zdroj z orgánov činných v trestnom konaní.
 
U generála sa uskutočnila policajná prehliadka a následne ho odviezli na výsluch na hlavné vojenské vyšetrovacie oddelenie Sledkomu.
 
V poslednom čase bolo začatých niekoľko trestných vecí proti vedúcim predstaviteľom ruského ministerstva obrany. Koncom apríla v Moskve zadržali námestníka ministra obrany Timura Ivanova a obvinili ho z brania úplatku. Pre rovnaké podozrenie bol v máji zadržaný aj šéf personálneho oddelenia ministerstva obrany Jurij Kuznecov. Na základe podozrenia z podvodu bol zadržaný i bývalý veliteľ 58. armády Ivan Popov, ktorý kritizoval ruské ministerstvo obrany.
 
Denník Kommersant poznamenal, že Šamarinov predchodca vo funkcii zástupcu náčelníka generálneho štábu Chalil Arslanov bol v roku 2020 zadržaný na základe obvinení z podvodu a úplatkárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Interfax / Kommersant / AFP, Foto: Vadim Šamarin / Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies