Panika v dovolenkovom raji: Žralok krúžil okolo rodiny s dieťaťom + VIDEO

NETKY.SK • 11 Máj 2024, 16:00 • 3 min
Panika v dovolenkovom raji: Žralok krúžil okolo rodiny s dieťaťom  + VIDEO

MENORKA - Britská rodina z Liverpoolu si túto skúsenosť odnáša z návštevy Španielska. Zatiaľ čo si užívala v mori pri pláži na ostrove Menorka, okolo nej začal krúžiť žralok. Rodina, ktorá mala so sebou 4-ročné dieťa, v panike utiekla, keď si uvedomila, že ide o žraloka, informuje The Mirror.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral na pláži v meste Arenal d'en Castell na Menorke, ktoré je známe svojím zlatým pieskom. Jessica Kennyová plávala vo vode so svojím 4-ročným synom, keď zbadala žraloka. Všimla si, že prenasleduje jej otca Darrena, ktorý plával smerom k bójam. Źraloka si potom všimli ďalší turisti, ktorí začali kričať a zavolali plavčíka. Zakázal vstup do vody, ale niektorým ľuďom sa podarilo žraloka natočiť.

"Mala som vodu až po pás a bola som v nej so svojím malým chlapcom, zatiaľ čo môj otec stále plával," opisuje situáciu žena. "Smiali sme sa, pretože voda bola studená. Potom som uvidel zvláštnu vec vystupujúcu z vody. Opäť sme sa začali smiať a žartovať, že to musí byť žralok. Naozaj sme tomu neverili. Bolo to zvláštne, krúžilo to okolo nás, ale keď sa priblížil, uvedomili sme si, že vec, ktorá vystupuje z vody, je plutva. Vtedy sme si uvedomili: 'Ó, môj Bože, to je naozaj žralok,'" hovorí Kennyová o svojom stretnutí so žralokom.
 
Okamžite začala utekať z vody so svojím synom. Potom sa otočil jej otec, okolo ktorého žralok začal krúžiť. Nakoniec sa mu podarilo dostať z vody.
 
Po zásahu blízkych turistov sa miestny plavčík pokúsil žraloka vyhnať z pláže. Vstup do vody bol následne na čas zakázaný. Britské médiá odhadujú, že išlo o žraloka modrého. Ten môže dosiahnuť dĺžku až 3 metre. Vo vodách okolo Španielska sa vyskytuje, ale útočí skôr zriedka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Mirror, Ilustračné foto: youtube.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies