Ministerstvo obrany: Prijímacie konanie do dobrovoľnej vojenskej prípravy stále prebieha

NETKY.SK • 22 Máj 2024, 14:40 • 2 min
Ministerstvo obrany: Prijímacie konanie do dobrovoľnej vojenskej prípravy stále prebieha

BRATISLAVA - Necelé 2 týždne majú záujemcovia možnosť podať si prihlášku pre zaradenie do dobrovoľnej vojenskej prípravy. Po splnení kompletných podmienok a úspešnom prijímacom konaní, sa uchádzači počas 11týždňového výcviku naučia alebo zdokonalia v práci v tíme, v zvládaní stresových situácií a v základoch vojenskej taktiky a streľby.

slovakia

left justify in out

Uchádzači o DVP dostanú komplet potrebný materiál, bezplatné ubytovanie a stravu, získajú základné vedomosti a zručnosti potrebné pre plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Počas celej doby výcviku majú zabezpečené zdravotné, dôchodkové a úrazové poistenie. Prihlásiť sa môžu absolventi strednej školy, ale aj tí, ktorí sú v evidencii uchádzačov o zamestnanie. Počas jednorazového výcviku dostanú uchádzači o DVP za každý predchádzajúci absolvovaný mesiac po častiach vyplatený finančný príspevok vo výške 1452€ v čistom.

Termín vojenského výcviku začína 8. júla 2024 a  bude prebiehať v priestoroch Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine. Po úspešnom absolvovaní výcviku ukončenom slávnostným vyradením a vojenskou prísahou, budú absolventi povýšení do hodnosti vojak 2.stupňa a zaraďovaní do záloh, s možnosťou vstúpiť aj do aktívnych záloh.

Kompletné podmienky pre zaradenie, ako aj kontakty na regrutačné skupiny nájdu záujemcovia na stránke budemvojak.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MO SR, Foto: Tlačový odbor MO SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies