Takmer neskutočná náhoda. Francúzsky pár vyhral nezávisle od seba milióny v lotérii

NETKY.SK • 17 Máj 2024, 18:10 • 2 min
Takmer neskutočná náhoda. Francúzsky pár vyhral nezávisle od seba milióny v lotérii

LYON - Ako o mimoriadne vzácnom prípade hovoria experti o výhre vo francúzskej lotérii, v ktorej uspeli muž a žena žijúci spolu ako pár na lyonskom predmestí Vénissieux na východe krajiny.

slovakia

left justify in out

Z francúzskej obdoby hry "Šťastných desať" si každý odniesol 1,8 milióna eur, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na lotériovú spoločnosť Française des Jeux (FDJ).

Pár sa 18. apríla vydal do trafiky, kde takmer zhodne - až na jedno číslo - vyplnil tikety s desiatimi číslami do hry, v ktorej sa každý deň žrebuje 20 čísel zo 70 možných. Všetky ich čísla vyšli v rovnakom popoludňajšom žrebovaní. Vyhrali teda dvakrát 1,8 milióna eur, spolu 3,6 milióna.

Budú pomáhať

"Toto je extrémne vzácny prípad, nikdy sa už nestane," povedal hovorca FDJ.

Výhercovia, ktorí si neželali prezradiť svoju totožnosť, plánujú postupne prestať pracovať a venovať sa dobrovoľníckej aktivite, konkrétne uvažujú o vytvorení združenia. "Keď sa dostáva, tak sa dáva," vyhlásili podľa vyjadrenia FDJ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TA3 / ČTK, Foto: fdj.fr
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies