Biskupii sa tešia, že sa veriaci čoskoro vrátia do kostolov

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 16:40 • 2 min
Biskupii sa tešia, že sa veriaci čoskoro vrátia do kostolov

Slovenskí biskupi sú radi, že sa epidemická situácia zlepšuje a onedlho bude pre veriacich znovu možné zúčastňovať sa na verejných bohoslužbách. Informuje o tom tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska

slovakia

left justify in out

Podľa platného semaforu by Slovensko malo čoskoro prejsť z čiernej do bordovej fázy, čo znamená, že sa umožní konanie bohoslužieb s čiastočnou účasťou veriacich. 

 

„Naozaj nás teší, že situácia na Slovensku sa postupne zlepšuje a stabilizuje, a tak sa podľa platného COVID automatu čoskoro budeme môcť stretnúť, hoci s obmedzeniami, pri slávení svätých omší v kostoloch. Som vďačný veriacim za veľkú trpezlivosť, ktorú prejavili, keď celé mesiace museli vydržať bez možnosti osobnej účasti na bohoslužbách,“ uviedol predseda KBS Stanislav Zvolenský.

Zároveň pripomenul, že na výzvu slovenských biskupov pomáha Slovenská katolícka charita starším ľuďom pri registrácii na očkovanie. „V súčasnosti, keď je každým dňom čoraz viac ľudí zaočkovaných proti koronavírusu, bude znovu možné vrátiť sa k verejnému sláveniu svätých omší s účasťou veriacich pri dodržaní hygienickým opatrení, ktoré už poznáme,“ povedal predseda KBS.

 

Stanislav Zvolenský zároveň pripomenul, že na výzvu slovenských biskupov Slovenská katolícka charita pomáha starším ľuďom pri registrácii na očkovanie. „V súčasnosti, keď je každým dňom čoraz viac ľudí zaočkovaných proti koronavírusu, bude znovu možné vrátiť sa k verejnému sláveniu svätých omší s účasťou veriacich pri dodržaní hygienickým opatrení, ktoré už poznáme,“  uviedol v správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies