Gérard Depardieu vypovedá na komisárstve, obvinenia zo sexuálneho zneužívania odmieta. Podľa médií bude zadržaný

NETKY.SK • 29 Apríl 2024, 11:15 • 2 min
Gérard Depardieu vypovedá na komisárstve, obvinenia zo sexuálneho zneužívania odmieta. Podľa médií bude zadržaný

PARÍŽ - Francúzsky herec Gérard Depardieu od pondelkového (29. 4.) rána vypovedá na parížskom komisárstve. Odpovedá na otázky kriminalistov v prípade dvoch žien, ktoré ho vinia zo sexuálneho napadnutia počas nakrúcania filmov v rokoch 2014 a 2021. Herec, ktorý dlhodobo vinu odmieta, bude podľa stanice BFM TV pravdepodobne zadržaný.

slovakia

left justify in out

V marci podala na herca trestné oznámenie žena, podľa ktorej sa sexuálny útok stal v septembri 2021 pri nakrúcaní filmu Les volets verts (Zelené okenice), kde žena pracovala ako scénografka. Tvrdí, že ju Depardieu brutálne chytil za pás, brucho a prsia. Napadnutie prerušila hercova ochranka. Teraz 53-ročná žena tvrdí, že ju Depardieu zvieral „ohromnou silou“ a po zvyšok nakrúcania ju urážal.

Druhé obvinenie, ktoré je v pondelok podľa BFM TV rovnako predmetom výsluchu na komisárstve v Paríži, sa týka udalosti, ktorá sa podľa výpovede ženy stala na nakrúcaní krátkeho filmu Magicien et les Siamois (Čarodejník a Siamskí) v roku 2014. Vtedy 24-ročná asistentka si od herca vypočula explicitné sexuálne návrhy a Depardieu jej podľa nej siahal na intímne partie.

Podobné oznámenia podalo na jedného z najznámejších žijúcich francúzskych hercov viac žien. Niektoré oznámenia francúzska justícia odložila, pretože bola premlčaná.

Vlani v decembri sa herca v otvorenom liste zastalo zhruba šesť desiatok francúzskych umelcov. Medzi podpísanými je napríklad jeho herecký kolega Pierre Richard alebo speváčka a bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruniová. Umelci odsudzujú príval nenávisti, ktorý sa podľa nich na Depardieua zniesol napriek prezumpcii neviny. Píšu, že jeho odstrihnutie od sveta filmu by bolo smrťou umenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: Haskaynembasociety
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies