Xindl X predstavuje singel Asociál o toxických vzťahoch. Plánuje nový album a chystá sa aj na klubové krsty +VIDEO

NETKY.SK • 29 Apríl 2024, 10:50 • 2 min
Xindl X predstavuje singel Asociál o toxických vzťahoch. Plánuje nový album a chystá sa aj na klubové krsty +VIDEO

PRAHA - Už v prvej polovici septembra sa konečne dočkáme nového albumu Xindla X. Bude sa volať Fén X a obľúbený spevák a skladateľ nás chce už teraz nalákať ďalším singlom s názvom Asociál, ktorý pojednáva o tom, že niekedy je lepšie zostať sám, než sa meniť kvôli iným ľuďom.

slovakia

left justify in out

Na albume nájdu priaznivci tiež už vydanú epickú baladu Čierny tiene, single Zmiešaný pocity, Cash s rapperom Earthom, alebo hitovku známu zo seriálu Polícia Hvar Si zabil kamoš, ktorý patrí medzi najhranejšie songy v českých rádiách. V novembri sa tiež môžeme tešiť na špeciálne krsty nové dosky, ktoré prebehnú v Prahe, Brne a Ostrave. Výhodný predpredaj štartuje už 2. mája!

Xindel X v poslednej dobe žánrovo experimentuje. Inak tomu nie je ani pri novej platni Fén X, vrátane singlu Asociál. Ten spevák zložil s Janom Steinsdörferom a Jendou Vávrou. „V piesni si riešim toxické vzťahy s ľuďmi. Pre mňa je to o tom, že než zostávať vo vzťahoch s ľuďmi, čo vás chcú zmeniť na svoj obraz, je lepšie zostať sám a byť za asociála,“ približuje význam piesne Xindl X. Text singlu bol pritom pôvodne improvizáciou. „Prišlo mi to ale natoľko funkčné, že som text nechal takmer bez zmien,” dodáva spevák. O pútavé lyric video sa postaral opäť výtvarník Ondřej Pfeiffer.

Asociál je tak ďalšou ochutnávkou z pripravovaného albumu, ktorého sa dočkáme už 13. septembra. Okrem už spomínaných dvoch songwriterov spolupracoval Ládek napríklad s Radkom Tomáškom zo Support Lesbiens, Robinom Moodom alebo s popredným českým producentom Filipom Vlčkom.

Nový album Fén X sa dočká aj niekoľkých krstov. Špeciálne koncerty odohrá Xindl X s celou kapelou, hosťami aj filmovými projekciami 11. novembra v brnenskom Sonu, 16. novembra v Garage Clube v Ostrave a sérii krstov zakončí Xindl X 19. novembra v pražskom Lucerna Music Baru. „Tešíme sa, že zahráme fanúšikom nové veci, zaradíme samozrejme aj všetky osvedčené hity. Zároveň si s nami zaspievajú skvelé speváčky - Katarína Knechtová a Mirka Miškechová a ako špeciálny hosť vystúpi aj muzikant Láska,” pozýva Xindl X. Predpredaj vstupeniek za zvýhodnenú cenu štartuje už 2. mája!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: U Music / Tereza Burdová, Foto: U Music / Tereza Burdová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies