Americkú Oklahomu a okolité štáty zasiahla séria tornád. Vyžiadala si obete a spôsobila škody + VIDEO

NETKY.SK • 29 Apríl 2024, 11:39 • 2 min
Americkú Oklahomu a okolité štáty zasiahla séria tornád. Vyžiadala si obete a spôsobila škody + VIDEO

OKLAHOMA - Najmenej štyri obete si vyžiadala séria tornád, ktorá od sobotňajšieho (27. 4.) večera zasiahla Oklahomu. Podľa agentúry AP to v pondelok viedol guvernér tohto amerického štátu Kevin Stitt. Postihnuté nepriaznivým počasím sú aj okolité štáty.

slovakia

left justify in out

Národná meteorologická služba (NWS) podľa agentúry Reuters oznámila, že oblasť centrálnych Spojených štátov zasiahlo 38 pravdepodobných tornád a že najhoršie z búrok sa v noci zo soboty na nedeľu prehnala cez strednú Oklahomu a zasiahla aj severozápadný Texas, západné Missouri a Kansas. Podľa NWS pretrvá nestabilné počasie najmenej do pondelka.

Úrady v Oklahome predtým hlásili dve obete z mestečka Holdenville, ďalší človek potom zomrel na medzištátnej ceste 35 pri meste Marietta. Veľké množstvo ďalších ľudí utrpelo zranenia.

Najhoršie zasiahnuté je mesto Sulphur, v ktorom žije asi 5 000 obyvateľov. Niektoré budovy v centre sa premenili na trosky, rad ďalších prišiel o strechu. Výpadky dodávok elektrického prúdu postihli na 30-tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: Anna Pope / KOSU
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies