Už 6. ročník výstavy Artrooms Moravany sa vás opäť pokúsi zvábiť vizuálnym klamom

NETKY.SK • 29 Apríl 2024, 11:02 • 2 min
Už 6. ročník výstavy Artrooms Moravany sa vás opäť pokúsi zvábiť vizuálnym klamom

Medzinárodná výstava Artrooms v kaštieli v Moravanoch nad Váhom predstaví umenie mystifikácie

slovakia

left justify in out

Výstava s podtitulom Slovenské Benátky sa otvorí 25. mája a opäť si dala za cieľ spojiť estetiku a vizuálne umenie so stratégiou určitého klamu. Pritom sa snaží originálne a často aj provokatívne reagovať na aktuálne otázky a problémy spoločnosti.

Tentokrát si vzala na mušku tému nových technológií, digitálnej manipulácie fotografií, rozvoja AI, falošného ideálu dokonalého života na siciálnych sieťach. Zároveň chce reflektovať problematiku umenia v područí ideológie.

Výstava je koncipovaná tak, že pracuje hojne s iróniou, umením paradoxu a kontrastov, provokácií. Pracuje s momentom prekvapenia, šoku z neočakávaného, búra osvedčené postupy. Využíva na to aj vznešené priestory interiérov i exteriéru kaštieľu Moravany, kde moderné diela skvele zapadnú a rozprávajú s prostredím zaujmavý príbeh doby. 

V zmysle frázy: "What you see is not what you get" - voľne preložené ako - "Nie je to to, čo vidíš", sľubuje už 6. ročník výstavy Artrooms nevšedné umelecké zážitky, ktoré búrajú predsudky a zaužívané klišé o pravidlách umenia. 

Kurátormi výstavu sú Barbora Komarová a Miroslava Urbanová, kurátorská spolupráca patrí aj Omarovi Mirzovi a Zuzane Sabovej. Netradičné vizuálne podujatie potrvá od 25. mája až do septembra, v priebehu niekoľkých mesiacov sa tu predstavia desiatky umelcov, ktorých budú organizátori zverejňovať a predstavovať postupne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Foto: Piešťanský denník
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies