Zápasil v Glory, teraz pôjde o titul RFA: Nepôjde to na 5 kôl, šampiónom budem veľmi dlho!

NETKY.SK • 2 November 2023, 18:00 • 2 min
Zápasil v Glory, teraz pôjde o titul RFA: Nepôjde to na 5 kôl, šampiónom budem veľmi dlho!

BARTISLAVA - Chorvátsky bojovník Teo Mikelič absolvuje svoje druhé vystúpenie v rámci organizácie RFA. Vo svojej premiére ukončil Jakuba Kadáša na TKO v 2. kole, no ešte predtým zápasil v najprestížnejšej svetovej organizácii Glory Kickboxing.

slovakia

left justify in out

V zámorí nedokázal naplno preukázať svoj potenciál, avšak po návrate do Európy sa teraz opäť môže vrátiť na vrchol.

Jeho súperom bude Maďar Dominik Bereczki, ktorého bude hnať dopredu celá Budapešť, do ktorej sa RFA po roku vracia. Obaja sa pod taktovkou RFA ešte nedostali do bodového rozhodnutia a podľa Mikeliča to tak aj po tomto súboji zostane. Duel prebehne 25. novembra na RFA 13. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

Gym je jeho život

V bojových umeniach sa stretávajú rôzne typy ľudí, od bývalých chuligánov a pouličných bitkárov až po športových fanatikov, pre ktorých sa stanú úpolové športy ich jedinou vášňou. Práve ten druhý prípad je Teo Mikelič, ktorý drvivú väčšinu svojho času strávi v gyme. „Stále som v gyme. Pokiaľ netrénujem, dávam súkromné hodiny, " povedal Mikelič.

"Ak si nájdem nejaký voľný čas, rád cestujem, ochutnávam nové jedlá a vyhľadávam adrenalínové zážitky,“ popísal svoj život mimo ringu a klietky. K bojovým umeniam mal blízko už od svojho útleho detstva. Postojovým disciplínam sa venuje už od ôsmich rokov, no kickbox nebol šport, ktorý ho nasmeroval na túto dráhu. „Začal som s taekwondom, keď som mal 8. Až o dva roky neskôr som presedlal na kickbox. Prvý zápas medzi profesionálmi som absolvoval hneď po osemnástke a potom už nebolo cesty späť,“ spomína na svoje začiatky.

Rýchly zápas, po ktorom nastane éra jedného kráľa

Po skvelom debute v RFA s Jakubom Kadášom všetko nasvedčovalo tomu, že skôr či neskôr dôjde k jeho zápasu s ďalším Kadášovým premožiteľom Dominikom Bereczkim. Obaja bojovníci patria k úplnej európskej špičke a momentálne v ich divízii nie je nikto vhodnejší na potenciálny titulový zápas. Ten je vypísaný na 5x3 minúty, no Mikelič je presvedčený, že 15 minút zápas trvať nebude.

 


„Bude to určite ťažký zápas. Bereczki je skvelý technický bojovník, budem musieť prísť s veľkým tlakom. Určite to ale nepôjde na 5 kôl. Ten zápas je skvelá motivácia, chcem veľké súboje, kvalitných súperov a toto je presne ten prípad. Keď vyhrám, zostanem šampiónom veľmi dlhú dobu,“ predikuje Mikelič.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies