Štátny tajomník Chovanec: Spolupráca medzi Talianskom a Slovenskom má značný potenciál rozvoja

NETKY.SK • 9 November 2023, 10:45 • 2 min
Štátny tajomník Chovanec: Spolupráca medzi Talianskom a Slovenskom má značný potenciál rozvoja

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec sa 8. novembra 2023 v Bratislave stretol s talianskou štátnou tajomníčkou ministerstva zahraničných vecí a medzinárodnej spolupráce Mariou Tripodiovou. Obaja sa zhodli na potrebe aj naďalej intenzívne rozvíjať bilaterálne vzťahy v širokej škále oblastí cez energetiku, obrannú spoluprácu, infraštruktúru, školstvo, výskum až po kultúru.

slovakia

left justify in out

„Spolupráca medzi Talianskom a Slovenskom má značný potenciál rozvoja. Veľmi ma teší, že existuje záujem o jej ďalšie zintenzívnenie na politickej úrovni, v sektoriálnych politikách, ako aj v agende ekonomickej diplomacie. Taliansko je naším šiestym najvýznamnejším ekonomickým partnerom a jedným z najvýznamnejších investorov,“ pripomenul štátny tajomník Chovanec, ktorý privítal obojstranný záujem zorganizovať obchodné stretnutia medzi slovenskými a talianskymi spoločnosťami priamo v talianskych regiónoch.

 

R. Chovanec vyzdvihol pôsobenie talianskych firiem v oblasti energetiky a upozornil na možnosti rozvoja spolupráce aj v oblasti smart-cities a inovácií


Štátna tajomníčka Tripodiová na stretnutí zároveň prezentovala kandidatúru Ríma na usporiadanie Svetovej výstavy EXPO 2030.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: MZV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies