Ministerka Kolíková bude vo štvrtok čeliť odvolávaniu

NETKY.SK • 15 September 2021, 08:04 • 2 min
Ministerka Kolíková bude vo štvrtok čeliť odvolávaniu

BRATISLAVA - Podľa lídra strany Hlas-SD ministerka spravodlivosti za posledné obdobie neprišla so žiadnymi reformnými návrhmi, naplno sa totiž venovala škriepkam s bývalou kolegyňou Remišovou.

slovakia

left justify in out

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR na odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej bude vo štvrtok (16. 9.) popoludní. Začať by sa mala po hlasovaní na riadnej 40. schôdzi po 17:00 hodine. Mimoriadne rokovanie zvolal predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) na návrh opozičných nezaradených poslancov okolo Petra Pellegriniho

 

Opozícia v súvislosti s Kolíkovou hovorí o rôznych pochybnostiach, vyčíta jej, že nie je "reformný tiger". Pellegrini namieta, že za posledné obdobie neprišla s novými reformnými návrhmi a nezaoberala sa "ničím, okrem neustálych hádok a sporov so svojou straníckou kolegyňou, predsedníčkou Veronikou Remišovou". Zároveň hovorí, že po odchode zo strany Za ľudí už nemá nárok byť ministerkou, pretože post patrí strane.

 

Opozícia sa pokúšala odvolať Kolíkovú už na jar, koalícia ju vtedy vo funkcii podržala. Pellegrini hovorí, že na jej odchod existovali vážne dôvody, ako podozrenia z klientelizmu či konfliktu záujmov. Tvrdí, že tieto podozrenia sa prehĺbili.

 

Mohlo by vás zaujímať: Sulík je odhodlaný udržať Kolíkovú vo funkcii. Hovorí, že matematika a fakty nepustia!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona