Úspešné vystúpenie slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta combat ju jutsu.

NETKY.SK • 16 November 2023, 15:30 • 2 min
Úspešné vystúpenie slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta combat ju jutsu.

Majstrovstvá prebehli 10.-12.11.2023 v meste Dauvgavpils, ktoré je druhým najväčším mestom Lotyšska.

slovakia

left justify in out

Prvý boj čakal naších reprezentantov s váhou. Každý zainteresovaný vie o čom rozprávame. Zvládnuť cestovanie, potom registráciu a samotné váženie je veľmi náročné. Všetci však splnili bez zaváhania váhový limit. Majstrovstvá a jednotlivé disciplíny boli rozdelené do troch dní a každý, kto už to zažil vie ,že to nie je jednoduché. Pretekár musí byť každú chvíľu pripravený nastúpiť do zápasu a podať maximálny výkon s tým, že vie, že počas celého dňa ho čaká niekoľko zápasov. Štart zápasov je v ranných hodinách a z haly sa odchádza vo večerných hodinách, nie zriedka v čase okolo 22.00. To všetko sme zvládli na jedničku a našou hlavnou zbraňou bola dobrá nálada a tímová spolupráca.

Poďme však k výsledkom. V prvom dni sa do súbojov v disciplíne groundfight zapojili Barbora Dobrocká, Karolína Jankajová a Radovan Marko. Všetci traja sa umiestňujú na 3.mieste a získavajú tak bronzové medaily. Asi najviac musel zabojovať Radovan Marko ,ktorý musel postupne vyradiť vo svojej kategórii majstra Španielska, či reprezentanta Poľska. Prehráva až s ukrajinským reprezentantom, ktorý tak postupuje do finále.

Druhý deň šampionátu nastupuje náš najmladší člen výpravy David Solopov, ktorý nakoniec v disciplíne close contact vypadáva v úvodných zápasoch, keď sa mu nedarí dostať do zápasovej pohody. Druhým súťažiacim v disciplíne selfdefence je Barbora Dobrocká, ktorá v tejto disciplíne získava zlato a stáva sa tak majsterkou sveta.

Tretí deň šampionátu končíme ziskom bronzových medailí pre Martina Kokyho, Elišku Kapráľovú a Vladimíra Solopova v disciplíne full contact. Druhé zlato na majstrovstvách si pripisuje naša výprava, keď vo finále hneď v úvode zápasu predčasne ukončuje svoju súperku z Kazachstanu Gabriela Majerčáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Tibor Šimonič, Zdroj foto: Tibor Šimonič
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies