Nový mýtny systém sa blíži k realizácii

NETKY.SK • 22 August 2023, 14:30 • 2 min
Nový mýtny systém sa blíži k realizácii

Bratislava - Nový mýtny systém v SR sa približuje k realizácii, keďže v rámci verejného obstarávania pre mýtne služby neboli zaznamenané žiadne námietky. Aktuálne plynie obdobie na poskytnutie súčinnosti pred podpisom zmluvy. V utorok o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

slovakia

left justify in out

Procesný tím, ktorý bude riadiť výber mýta zo strany štátu, už začal pripravovať akreditáciu poskytovateľov európskej služby elektronického výberu mýta . "V súťaži Mýtne služby ide o dodanie OBU jednotiek, ich logistiku a distribúciu pre dopravcov, služby platobnej infraštruktúry, zabezpečenie zákazníckych miest. Predpokladaná hodnota zákazky bola 49,9 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty , do verejnej súťaže boli predložené dve ponuky," priblížila Žgravčáková. Súťaž bola uskutočnená reverznou súťažou, pričom ako víťazná bola vyhodnotená ponuka od spoločnosti CzechToll v hodnote 28,7 milióna eur bez DPH. NDS predstavila aj harmonogram implementácie služby, ktorý by mal trvať deväť mesiacov. Implementácia má štyri hlavné fázy. Prípravná fáza zahŕňa analýzu a dizajn, zabezpečenie technickej, organizačnej a materiálnej prípravy dodávateľa na poskytovanie služieb, logistiku a prevádzku palubnej jednotky, vykonanie informačnej kampane a skúšok, ako aj realizáciu nastavení s infraštruktúrou NDS. Nasledujú skúšky a skúšobná prevádzka. Poslednou fázou je ostrá prevádzka, keď už systém začína slúžiť verejnosti. V rámci druhého verejného obstarávania na samotný elektronický systém bola podaná námietka. NDS ju považuje za obštrukčnú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies