Vukušič odvolanie nerieši, chcel však dokončiť prácu v MFK

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 14:02 • 2 min
Vukušič odvolanie nerieši, chcel však dokončiť prácu v MFK

BRATISLAVA - Jozef Vukušič (po odvolaní z pozície trénera v MFK Ružomberok): "Som presvedčený, že so mnou by na jar mužstvo dosiahlo stanovený cieľ. Skončiť v lige do 3. miesta, možno by na európske poháre stačilo aj na štvrtej priečke, bolo v silách tímu".

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový tréner Jozef Vukušič vlani na jar výraznou mierou pomohol tímu FC Nitra k záchrane v najvyššej súťaži. Od minuloročného júna si sadol na lavičku ambiciózneho klubu MFK Ružomberok, ktorý doviedol na jeseň k 3. miestu. Po treťom jarnom corgoňligovom vystúpení však pod Čebraťom končí: vedenie MFK ho odvolalo z funkcie hlavného kormidelníka A-mužstva, novým koučom Liptákov sa s okamžitou platnosťou stal Jozef Chovanec, doterajší viceprezident ružomberského klubu pre športovú oblasť. 

 

Ružomberok na jar uspel na pôde Spartaka Myjava (3:0), nasledovali dve prehry - doma s MFK Košice (0:3) a v sobotu v Dunajskej Strede (0:2). V tabuľke to znamenalo pokles na 4. priečku s 34 bodmi s trojbodovým mankom na "bronzovú" Senicu, osembodovým na druhý v klasifikácii AS Trenčín a 17-bodovým na lídra ŠK Slovan Bratislava.

 

"Nechcem to veľmi rozpitvávať. V nedeľu mi generálny riaditeľ klubu pán Golis oznámil, že príde k zmene trénera. Zobral som to na vedomie, rešpektujem rozhodnutie vedenia MFK a ďalej to neriešim. Ďakujem majiteľovi klubu za doterajšiu spoluprácu," uviedol v pondelok napoludnie pre agentúru SITA Jozef Vukušič a pokračoval: "Myslím si, že o mojom odchode rozhodol domáci duel s Košicami, ktorý sme nezvládli." 

 

Štyridsaťdeväťročný tréner (nar. 31. augusta 1964) však bol predsa len trochu sklamaný. "Vedenie deklarovalo pred touto sezónou, že v nastávajúcom ročníku chce účinkovať v európskych pohárových súťažiach. Som presvedčený, že so mnou by na jar mužstvo dosiahlo tento stanovený cieľ. Skončiť v lige do 3. miesta, možno by na poháre stačilo aj na štvrtej priečke, bolo v silách ružomberského tímu, ktorý je navyše aj v semifinále Slovnaft Cupu," poznamenal J. Vukušič a doplnil: "V Ružomberku som mal zmluvu do leta. Chcel som dokončiť robotu, končím však o dva - tri mesiace skôr." 


Jozef Vukušič odštartoval svoju hráčsku kariéru v Košiciach. Okrem tamojších tímov VSŽ a 1. FC pôsobil aj v nemeckom Sportfreunde Siegen a VFL Rheinbach, ktorý neskôr tiež trénoval. Na Slovensku viedol z postu šéfa realizačného tímu aj Ličartovce (2000 - 2003), v Ružomberku bol i počas sezóny 2003/2004, vtedy aj ako generálny manažér klubu. Pod jeho vedením vtedajší MŠK SCP Ružomberok skončil v desaťčlennej tabuľke na tretej priečke a najlepším strelcom ligy sa stal Roland Števko. Vukušič na klubovej úrovni ďalej pôsobil v Trnave a aj pri reprezentácii: štyri roky bol asistentom Jozefa Barmoša pri slovenskej "dvadsaťjednotke". Od roku 2010 žil v Juhoafrickej republike, kde trénoval druholigový FC Kapské Mesto. 

 

"O budúcnosti zatiaľ nemám jasno. Isté je, že futbal a trénovanie ma stále baví a napĺňa. Určite ma ešte uvidíte na lavičke niektorého mužstva. Či to bude doma na Slovensku alebo v zahraničí, v tejto chvíli skutočne neviem povedať. Nie som určite futbalovo vyčerpaný, mám naďalej chuť pracovať," dodal pre SITA Jozef 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies