Po brutálnom útoku na školu v Kazani, dnes pochovali deväť obetí

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 19:29 • 2 min
Po brutálnom útoku na školu v Kazani, dnes pochovali deväť obetí

MOSKVA - V ruskej Kazani sa v stredu uskutočnil pohreb deviatich obetí utorňajšej streľby v jednej z miestnych škôl.

slovakia

left justify in out

Pri vyčíňaní 19-ročného Ilnaza Gaľavijeva, ktorý je aj niekdajším žiakom tejto školy, zomreli siedmi žiaci a dvaja zamestnanci. Ďalších 23 osôb hospitalizovali.

 

 

Mladík skončil za mrežami
Keď útočník po vstupe do budovy spustil paľbu, študenti sa snažili skryť pod lavicami, utekali preč zo školy alebo dokonca skákali z okien na vyšších poschodiach.

 



Motív útočníkovho konania zatiaľ nie je známy. Gaľavijeva bezprostredne po útoku zatkla polícia a na dva mesiace poslali do vyšetrovacej väzby.

 

Prečítajte si tiež: Rusko sa spamätáva zo strašnej tragédie! Mladík zabil v škole 11 ľudí

 

Úrady uviedli, že strelnú zbraň vlastnil legálne. Podľa medializovaných informácií Gaľavijeva v apríli vylúčili zo školy po tom, čo celé týždne vynechával vyučovanie a skúšky. Jeho rodina zasa poznamenala, že od začiatku roka vykazuje „temperament“ a „agresivitu“.

 

Putin plánuje novelu zákona
Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril sústrasť rodinám obetí aj zranených a okamžite nariadil novelizovať právne predpisy týkajúce sa strelných zbraní.

 


V Rusku sú útoky na školy zriedkavé. Najsmrteľnejší útok na školské zariadenie nastal v roku 2004 v severoosetskom Beslane.

 

Islamskí militanti vtedy niekoľko dní zadržiavali ako rukojemníkov viac ako tisíc ľudí. Obliehanie sa skončilo streľbou a výbuchmi, po ktorých zostalo 334 mŕtvych, z toho viac ako polovica boli deti.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies