Telegram pre kandidáta demokratov ešte nechystajú ani Brazília, Čína, Turecko či Mexiko

NETKY.SK • 9 November 2020, 20:07 • 2 min
Telegram pre kandidáta demokratov ešte nechystajú ani Brazília, Čína, Turecko či Mexiko

Vzhľadom na množstvo nejasností a nezrovnalostí v tohtoročných voľbách amerického prezidenta, je zatiaľ veľa štátnikov zdržanlivých ohľadom gratulácií k víťazstvu nového štátnika v USA.

slovakia

left justify in out

Nielen ruský prezident Vladimír Putin, ale aj zástupcovia krajín ako je Čína, Brazília či Turecko ešte vyčkávajú. Dokonca aj mexický prezident Andrés Manuel López Obrador sa nechal počuť, že počká, až dovtedy, kým sa úplne uzavrú všetky právne rokovania, ktoré sú spojené s voľbami a potvrdí, alebo vyvráti sa tak právoplatnosť volieb.

 

 

Hoci bol v USA zvolený a prezidentskú štafetu by mal prebrať Joe Biden, nie je zatiaľ úplne isté, či štafetu skutočne preberie. Hlavným dôvodom sú súvisiace žaloby proti výsledkom volieb a napádajúce aj ich priebeh.

 

S podanými žalobami sa okrem iného úplne stotožňuje súčasná hlava Spojených štátov amerických Donald Trump. Situácia sa tak odlišuje od tej pred štyrmi rokmi najmä tým, že v roku 2016 uznala svoju prehru vtedajšia oponentka Hillary Clintonová takmer obratom. Donaldovi Trumpovi fandil aj bývalý český prezident Václav Klaus. Pozrite si aj vyjadrenie Moskvy, prečo Putin ešte negratuloval Bidenovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies