Putin je názoru, že sankcie uvalené na Rusko škodia najmä západným štátom

NETKY.SK • 20 Jún 2019, 15:03 • 2 min
Putin je názoru, že sankcie uvalené na Rusko škodia najmä západným štátom

MOSKVA - Počas dnešných hodín prezident Ruska Vladimír Putin vyhlásil, že sankcie, ktoré uvalila Európska únia na Rusko spôsobujú oveľa väčšie problémy samotnému spoločenstvu.

slovakia

left justify in out

"Reštrikcie Západu stáli Rusko od roku 2014 zhruba 50 miliárd dolárov, zatiaľ čo Európska únia prišla o 240 miliárd," povedal Putin počas výročnej telekonferencie pred občanmi. Navyše doplnil, že USA prišli kvôli udeľovaniu sankcii o rovných 17 miliárd dolárov. 

 

Západné štáty začali zavádzať sériu sankcií voči Rusku po tom, ako Moskva v roku 2014 anektovala Krym. Ten v tom čase patril patriaci pod správu Ukrajiny. Na otázku, či sa Rusko so všetkými štátmi pomerí a aký to bude mať vplyv na ekonomiku, Putin len poznamenal, že "Rusi sa predsa s nikým nepohádali".

 

img

 

Pokiaľ ide o konflikt na Ukrajine, prezident Ruska svojich obyvateľov ubezpečil, že vedenie krajiny sa zaoberá otázkou výmeny zajatcov. Podľa jeho slov sa diskutuje aj o možnostiach prepustenia ukrajinských námorníkov, ktorí boli zadržaní vlani na jeseň počas incidentu v Kerčskom prielive. 

 

 

Okrem iného sa tiež vyjadril k nezhodám medzi USA a čínskou spoločnosťou Huawei. Podstatou celého problému je podľa jeho slov "ekonomická rivalita."

 

Na tohtoročnej telekonferencii prevládali sťažnosti z oblasti zlej infraštruktúry, preplnených nemocníc či nízkych miezd. Okrem iného načrtol aj tému životného prostredia, kde sa vyjadril ohľadom recyklovania odpadu či skladovania.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies