Volvo Ocean Race: Tím Dongfeng sa dostal do bezpečia aj so zlomeným sťažňom

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 18:40 • 2 min
Volvo Ocean Race: Tím Dongfeng sa dostal do bezpečia aj so zlomeným sťažňom

HORNSKÝ MYS – Jachtárskemu tímu Dongfeng Race Team sa podarilo bezpečne doplaviť do cieľa napriek tomu, že sa im zlomil sťažeň. Tento nepríjemný incident sa stal 2000 námorných míľ od Hornského Mysu počas pretekov Volvo Ocean Race.

slovakia

left justify in out

Posádka odrezala plachtu a hornú časť 30 metrového stožiaru, aby zabránila väčšiemu poškodeniu a bezpečne dosiahli pevninu v Argentíne.

Pretekársky tím teraz buď nainštaluje nový stožiar a bude pokračovať v etape, alebo pošle jachtu do ďalšieho prístavu v Brazílii kvôli oprave.

Tím Dongfeng je na čele závodov okolo sveta spoločne s tímom Abu Dhabi Ocean Racing, keď majú obaja na konte osem bodov. Tím Abu Dhabi teraz vedie piatu etapu z Aucklandu na Novom Zélande do brazílskej Itajai. Začiatok etapy bol odložený o 67 hodín kvôli rozvíjajucemu sa supercyklónu.

Preteky Volvo Ocean Race začali v októbri v španielskom meste Alicante v októbri a tímy počas deviatich etáp navštívia 11 prístavov v 11 krajinách sveta. Závod končí v júni vo švédskom Göteborgu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies