ROZHOVOR Nora Mojsejová je kráľovnou slovenského internetu. Vyspovedali sme admina, ktorý zasvätil stránku prostorekej legende

NETKY.SK • 26 Marec 2022, 07:00 • 2 min
ROZHOVOR Nora Mojsejová je kráľovnou slovenského internetu. Vyspovedali sme admina, ktorý zasvätil stránku prostorekej legende

Meno Nora Mojsejová pozná na Slovensku takmer každý. Televízna relácia Mojsejovci z roku 2005 je dodnes najúspešnejšou slovenskou reality šou. Prvú časť videlo približne 1,7 milióna ľudí. Len na porovnanie, rovnako veľa ľudí si v roku 2012 zaplo hokejové finále medzi Slovenskom a Ruskom. Neprekonala ju ani očkovacia lotéria s 800 000 divákmi. Tento týždeň si jej účasť a hlášky mohli diváci vychutnať v televíznej relácii Bez servítky.

slovakia

left justify in out

Slovenská podnikateľka Nora Mojsejová, presnejšie Kabrheľová, ktorá pred pár rokmi kraľovala televíznym obrazovkám, dnes kraľuje predovšetkým svetu sociálnych sietí. Súčasne patrí medzi najparodovanejšie tváre na sociálnych sieťach. Napríklad instagramový účet Haus of Nora má aktuálne cez 20,7 tisíc fanúšikov a my sme s jeho adminom spravili rozhovor. Obecne Nora tomuto druhu zábavy rozumie, sama dokonca niektoré príspevky podobných stránok zdieľa na svojom profile, alebo dokonca komentuje. 

 

 

Čo vás inšpirovalo k vytvoreniu stránky a prečo ste si pod "ochranné krídla" vzali práve Noru Mojsejovú? 

 

Musím povedať, že moja stránka nebola úplne prvá, sledoval som viaceré meme stránky, ktoré sa nezameriavali čisto na Noru, no keď som na nich zazrel nejaké meme, kde použili Norinu hlášku, miloval som to. Neskôr som posielal svoje nápady aj jednej stránke, ktorá vznikla pár mesiacov pred mojou a venovala sa čisto Nore. Bola to doba prvého lockdownu na jar 2020, kedy sme boli všetci zavretí doma a nevedeli, čo nás všetko ešte čaká a postretne, dokedy bude takáto situácia trvať a sám som potreboval “zabíjať čas” a trošku neutralizovať negatívne informácie o pandémii, ktoré sa na nás valili z každej strany, niečím vtipným. No a prečo Nora? Miloval som ju a sledoval už asi 10 rokov, no najviac mi prirástla k srdcu po účinkovaní v Nákupných maniačkach, myslím že v roku 2013 alebo 2014. Zbožňoval som jej trefné komentáre, hlavne jej pohotové reakcie na čokoľvek, jej dobré názory, zmysel pre humor, úprimnosť, jej celkový temperament a vlastne všetko, čo robila. A to trvá dodnes. 

 

 
Ako vnímate relácie, v ktorých Nora figurovala v minulosti? Pozerali ste ich v tom čase? 

 

Pozeral som Šéfku, pár častí, a Nákupné maniačky každý piatok večer v premiére a mimo nej som ich videl asi 50x 😀, ostatné relácie a videá som si napozeral v archívoch a na internete. 
 
Používate niektoré jej známe hlášky aj v bežnom živote? 

 

Haha, takmer každý deň. Alebo nie takmer. Skutočne každý deň. So spolužiakmi, kamarátmi… Aj pri písaní, aj pri osobnej komunikácii. 
 

 

Mohlo by vás zaujímať: Legendárny Alain Delon sa rozhodol ukončiť svoj život eutanáziou

 

Nora si prešla minimálne mediálnym vzostupom a pádom. Aktuálne znovu zažíva vzostup, cítite na tom nejaký podiel zásluh? 

 

 

Moju zásluhu asi priamo nie, samozrejme som si stále vedomý toho, že keby nebolo pani Nory, tak by ani táto stránka neexistovala. Ale myslím si, že sme ju dostali týmito stránkami do povedomia na sociálnych sieťach hlavne medzi mladých ľudí a teenagerov, ktorí sú ešte mladí na to, aby ju poznali z účinkovania z televízie spred 10 rokov. A zase pre staršie ročníky, ktoré ju milovali z televízie, sme zase osviežili jej nesmrteľné hlášky. A milujú ju stále. Čomu sa vôbec nečudujem, je to proste legenda. 😄 

 
Kde čerpáte videá, prípadne máte v počítači zvláštnu zložku s videami/reláciami, v ktorých účinkovala? 

 

Videá hlavne z Youtube a internetových archívov, všetky si ukladám do telefónu. Niekedy je až desivé, keď si už pri tých najznámejších pamätám presne čo v ktorej minúte povedala haha. 

 

 
Reagovala niekedy na vaše príspevky samotná Nora? 

 

Raz interagovala, dávnejšie, no nebola to práve najpríjemnejšia interakcia. Došlo k nedorozumeniu, kedy som vyhlásil súťaž za 10 tisíc followerov o jej knihu, ktorú som výhercovi chcel sám kúpiť a poslať. No to bolo obdobie, kedy pani Nora práve začínala s Instagramom a myslím, že ešte nebola do týchto vecí tak zasvätená a myslela si, že z nej chceme z tejto súťaže nejako finančne benefitovať, no nebolo to samozrejme tak. Všetko sme si vysvetlili a myslím, že momentálne je to v poriadku, už niekoľko našich príspevkov aj zdieľala, za čo som veľmi rád. Chcel som ju aj nejako podporiť, tak som si kúpil 2 tričká a kryt na mobil z jej merchu. 

 

 
Stretli ste sa s Norou už osobne? 

 

Nestretol, no je to môj veľký sen. Dúfam, že sa to raz stane a pevne v to verím. Možno mám väčšiu šancu teraz, keď býva v Bratislave a ja tu študujem, že by som zablúdil do nejakej kaviarne, kde bude práve so Šarikou sedieť na kávičke. 

 

Je na vás rodina hrdá? 😊)) 

 

Neviem, či hrdá 😂, no každopádne niektoré príspevky im prídu fakt vtipné a páčia sa im a čudujú sa, ako môžem toľko vecí vymyslieť na jedného človeka, že sa to všetko hodí. Ale je to tak, na Noru sa hodí skutočne všetko! 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona