IAAF je minulosťou, atletická organizácia dostala nový názov

NETKY.SK • 26 September 2019, 13:08 • 2 min
IAAF je minulosťou, atletická organizácia dostala nový názov

BRATISLAVA - Od štvrtka má strešná atletická organizácia nový názov - Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) sa zmenila na Svetovú atletiku (WA).

slovakia

left justify in out

Túto úpravu schválili delegáti kongresu tejto organizácie v dejisku blížiacich sa atletických majstrovstiev sveta v katarskej Dauhe. Informáciu priniesol portál www.insidethegames.biz.


Pri schvaľovacom procese nečakane prebehla búrlivú diskusia, námietky mali najmä francúzsky hovoriace krajiny, ale niektorí delegáti argumentovali možnou stratou identity pri zmene názvu. Sebastian Coe, ktorý svetovú atletiku vedie od roku 2015 a v stredu dostal mandát na ďalšie štvorročné obdobie, prezentoval zmenu názvu ako nutnú pri získavaní atraktivity u mládeže.
 


"Odkedy som členom vedúcich štruktúr IAAF, teda od roku 2003, všade, kam som prišiel, som musel najprv niekoľko minút vysvetľovať, akú organizáciu to zastupujem," povedal Coe. Proces zmeny začne v organizácii po spomenutých MS, ktoré sa už v piatok začnú v Dauhe.

IAAF vznikla v roku 1912 ako Medzinárodná federácia amatérskej atletiky, od roku 2001 fungovala pod rovnakou skratkou a názvom Medzinárodná asociácia atletických federácií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies