Cez noc zostane bez elektriny len 200 odberných miest

NETKY.SK • 11 Marec 2019, 22:25 • 2 min
Cez noc zostane bez elektriny len 200 odberných miest

BRATISLAVA - Elektrikárom sa podarilo obnoviť dodávku prúdu vo väčšine prípadov. Podarilo sa im pripojiť aj oravské dediny, ktoré boli na tom najhoršie.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš, aktuálne je na strednom Slovensku bez elektrickej energie ešte zhruba 1 100 odberných miest. Najväčší výpadok je momentálne v Oravskej Polhore. Pre väčšinu domácností to však vyzerá pozitívne. Energetikom by sa malo podariť obnoviť dodávku v najbližších hodinách.

Aj napriek maximálnej snahe elektrikárov zostane v noci bez elektriny zhruba 200 odberateľov. Môžu za to náročné podmienky a rôzne technické prekážky. Avšak nie všetky z týchto odberných miest sú aj trvalo obývané. Nachádzajú sa medzi nimi aj chaty a rôzne nebytové objekty.

 

img


Podľa Gejdoša si do utorka na elektrickú energiu musia počkať desiatky odberateľov vo Veľkom Rovnom (okres Bytča), v Kokave nad Rimavicou, Hrnčiarkach (obidve okres Poltár) a niekoľko odberateľov na Kubínskej holi (okres Dolný Kubín) a v Oravskom Bielom Potoku (okres Tvrdošín). SSD bude od rána pokračovať v riešení zostávajúcich porúch.

Na strednom Slovensku bolo po nočnej víchrici bez elektriky viac ako 17-tisíc odberateľov. Okolo 16:00 to bolo viac ako päťtisíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies