Strana Hlas sa vyjadruje k vyhosteniu ruských diplomatov

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 06:58 • 2 min
Strana Hlas sa vyjadruje k vyhosteniu ruských diplomatov

Slovensko vyhostilo troch ruských diplomatov. Podľa Hôas-SD tomu mala predchádzať dôsledná diskusia v kontrolných orgánoch Národnej rady SR a následne koordinovaný postup na úrovni Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Strana je napriek vyjadreniu solidarity s ČR je z dnešného rozhodnutia vlády zaskočená.

 

Súvisiaci článok: Slovensko vyhostí troch ruských diplomatov! Sme prvou krajinou, ktorá vyjadrila skutočnú solidaritu s Českom

 

"Od začiatku sme vyjadrovali solidaritu s Českou republikou pri riešení kauzy Vrbětice, ale zároveň sme zdôrazňovali, že rozhodnutiu slovenskej vlády v tejto záležitosti by mala predchádzať dôsledná diskusia v kontrolných orgánoch Národnej rady SR a následne koordinovaný postup na úrovni Európskej únie," informuje hnutie Hlas na sociálnej sieti.

 

Strana Hlas - sociálna demokracia vyjadruje prekvapenie z rozhodnutia vlády SR o vyhostení troch členov ruskej...

Uverejnil používateľ HLAS - sociálna demokracia Štvrtok 22. apríla 2021


„Mrzí nás, že tak vážny akt sa uskutočnil bez informácií parlamentu a slovenská verejnosť nebola informovaná o príčinách tohto závažného zahraničnopolitického rozhodnutia," konštatuje strana Hlas vo svojom stanovisku.

Slovensko vyhostí troch členov diplomatického personálu veľvyslanectva Ruskej federácie, viedol to redseda vlády Edurad Heger (OĽaNO). SR by podľa premiéra mali opustiť do siedmich dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies