Vážne priznanie Daniela Čecha v kauze Mýtnik 3!

NETKY.SK • 9 August 2021, 10:24 • 2 min
Vážne priznanie Daniela Čecha v kauze Mýtnik 3!

BRATISLAVA - Znovuobvinený bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech sa priznal k prevzatiu úplatku vo výške 200-tisíc eur od bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol spravodajský portál TV Joj Noviny.sk. Úplatok mal súvisieť s nákupom informačných systémov pre finančnú správu, ktoré mal štát zakúpiť od obvineného bratislavského podnikateľa Michala Suchobu a jeho firmy Alexis. Úplatok mal prevziať v roku 2016 po tom, ako zo svojho postu odišiel.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Špecializovaný súd dnes rozhodol o väzbe pre štvoricu obvinených v kauze Mýtnik 3

Daniel Čech podľa portálu Noviny.sk vo svojej výpovedi zopakoval informácie aj o úplatku pre vtedajšieho štátneho tajomníka ministerstva financií, dnes lídra strany Hlas – sociálna demokracia, Petra Pellegriniho. Ten podľa Daniela Čecha dostal províziu od podnikateľa Michala Suchobu a Františka Imreczeho za pripravovaný nákup systému Virtuálnej registračnej pokladne. Bývalý viceprezident finančnej správy zároveň ponúka ako svedkov pre pravdivosť svojej výpovede  zástupcov štátneho podniku Mincovňa Kremnica, ktorý spolupracoval pri tvorbe elektronického systému kontrolných známok.

 

Prečítajte si: Podľa Imreczeho si expremiér Pellegrini vypýtal províziu 150-tisíc eur

Pellegrini podľa Daniela Čecha vystupoval na poradách o systéme Virtuálnej registračnej pokladne zásadne proti firme Alexis podnikateľa Michala Suchobu. Po čase sa však jeho rétorika zmenila. Daniel Čech sa preto pýtal Františka Imreczeho, ako dosiahli zmenu, po ktorej začal Pellegrini podporovať projekt Virtuálnej registračnej pokladne. Ten mal odpovedať, že Pellegrinimu poskytli finančné prostriedky. Malo ísťuž  o mediálne známych 150-tisíc eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies