Automobilka Kia a Technická univerzita Košice podpísali memorandum o spolupráci

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 18:00 • 2 min
Automobilka Kia a Technická univerzita Košice podpísali memorandum o spolupráci

TEPLIČKA NAD VÁHOM - Memorandum o vzdelávaní, vede, spolupráci a výskumných aktivitách podpísali v utorok prezident a výkonný riaditeľ Kia Slovakia Geon Won Shin a rektor Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) Stanislav Kmeť.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca automobilky Tomáš Potoček. Cieľom je podľa neho poskytnúť podporu a nájsť spoločné aktivity v oblastiach strojárstva, priemyslu 4.0, riadenia, ergonómie a ďalších automobilových otázkach. "Automobilka poskytne študentom univerzity bezplatné stáže, exkurzie, praxe a platené štipendiá. Memorandum umožňuje tvorivú činnosť študentov pri vypracovaní bakalárskych, diplomových a doktorandských prác," doplnil hovorca.

 

Pripomenul, že automobilka už podpísala memorandum aj so Žilinskou univerzitou. "Za posledný rok spolupracovali v automobilke s piatimi štipendistami. Ich finančná podpora za akademický rok je aktuálne na úrovni 4000 eur. Za uplynulý rok automobilka tiež podporila vypracovanie celkovo 24 záverečných študentských prác. Univerzitní študenti sa v Kii najviac uplatňujú v oblastiach elektrotechnika, strojárstvo, ale aj v administratíve," dodal Potoček. "Podpisom memoranda na pôde výrobného závodu značky Kia v Európe začíname formálne projekt, ktorý prinesie mnoho príležitostí pre obe strany. Veríme, že spolupráca expertov oboch organizácií čoskoro ukáže prvé výsledky v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu," uviedol Geon Won Shin.

 

Mohlo by Vás zaujímať: Toyota vydáva špeciálnu edíciu modelu Supra pri jeho 45. výročí 

 

img

 

Partnerstvo by malo podľa rektora TUKE viesť k zlepšeniu kvality výučby, poskytovaniu nových príležitostí pre študentov, výmenu expertíz a podporu výskumných projektov. "Rozširovanie možností spolupráce s Kia Slovakia je pre nás veľmi povzbudzujúce. Táto spolupráca nám umožní praktické výstupy a rozvoj vzdelávania, ktoré budú zodpovedať súčasným požiadavkám trhu," doplnil.

 

Kia Slovakia je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Corporation v Európe. Závod vybudovali v rokoch 2004 až 2006, výrobu automobilov a motorov spustili v decembri 2006. Kia Slovakia zamestnáva 3700 ľudí a vyrába modely Kia Ceed v štyroch karosárskych verziách - Ceed, Sportswagon, ProCeed a XCeed. Druhým modelom je športovo-úžitkový Kia Sportage. Od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 opustili brány závodu už viac ako štyri milióny vozidiel a vyše šesť miliónov motorov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies