Prezidentka Čaputová zaslala dojemný telegram kráľovnej Alžbete II.

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 16:59 • 2 min
Prezidentka Čaputová zaslala dojemný telegram kráľovnej Alžbete II.

BRATISLAVA - Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová dnes zaslala sústrastný telegram britskej kráľovnej Alžbete II. v súvislosti s úmrtím Jeho kráľovskej Výsosti princa Filipa – vojvodu z Edinburghu.

slovakia

left justify in out

Hlava SR zdôraznila, že vojvoda z Edinburghu bol nezastupiteľnou oporou britskej monarchie a jeho oddanosť verejnej službe bola vzorom pre občanov Spojeného kráľovstva. V tlačovej správe o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu, ktorá vznikla z jeho iniciatívy, inšpirovala mnoho mladých ľudí po celom svete, vrátane mnohých Sloveniek a Slovákov. Pomohla im objaviť svoj potenciál, rozvinúť svoj talent a uspieť v dosahovaní svojich snov a cieľov," uviedla prezidentka.

 

img

 

Okrem iného vyjadrila úprimnú sústrasť nielen kráľovnej Alžbete II., ale aj smútiacej rodine, blízkym a všetkým občanom Spojeného kráľovstva vo vlastnom mene, ako aj v mene občanov SR.

Britský princ Filip, manžel kráľovnej Alžbety II., zomrel vo veku 99 rokov. Oznámil to Buckinghamský palác, informuje spravodajský portál BBC.

 

"Jej veličenstvo Kráľovná s hlbokým zármutkom oznamuje úmrtie jej milovaného manžela, jeho kráľovského veličenstva princa Filipa, vojvodu z Edinburghu. Jeho kráľovská výsosť zomrela dnes ráno pokojne na hrade Windsor," oznámil palác s tým, že ďalšie informácie zverejnia neskôr.

 

img

 

Princ Filip sa dlhšiu dobu liečil na ťažku chorobu. V poslednej dobe navštevoval aj nemocnicu. 

 

Princ Filip musel byť hospitalizovaný, je tu podozrenie na COVID-19?

 

Princ Filip ostáva naďalej v nemocnici, jeho lekár sa snaží verejnosť upokojiť

 

Princa Filipa po niekoľkých týždňoch prepustili z nemocnice



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona