Z horiaceho vlaku v Rakúsku museli evakuovať stovky pasažierov

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 09:05 • 2 min
Z horiaceho vlaku v Rakúsku museli evakuovať stovky pasažierov

VIEDEŇ - Rakúske úrady evakuovali v stredu neskoro večer stovky cestujúcich z vlaku, v ktorom vypukol požiar, keď prechádzal cez tunel v spolkovej krajine Tirolsko. Pri incidente utrpelo zranenia približne 50 ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych úradov vypukol požiar vo vlaku, keď prechádzal cez tunel neďaleko obce Fritzens, ktorá leží východne od Innsbrucku, uviedla rakúska agentúry APA. Vlak smeroval z Innsbrucku do holandského Amsterdamu. Polícia uviedla, že približne 50 ľudí utrpelo ľahké zranenia alebo u nich existuje podozrenie, že majú zdravotné problémy z nadýchania sa výparov, píše APA.

 

Rakúska železničná spoločnosť OeBB uviedla, že hlásenie o poškodení trolejového vedenia dostali o 20.40 h. Poškodenie trolejov v tuneli pritom zrejme spôsobilo požiar v jednom alebo viacerých autách, ktoré vlak prepravoval. OeBB vo vyhlásení uvádza, že požiar bol uhasený o 22.20 h a evakuáciu pasažierov sa podarilo zavŕšiť krátko po 23.00 h. OeBB uviedla, že pre evakuovaných cestujúcich boli postavené stany a že tí, ktorí neutrpeli zranenia, boli prevezení do Innsbrucku, kde sa im v prípade potreby snažia nájsť miesto na prespatie. OeBB prevádzkuje viacero nočných vlakových spojení, ktoré smerujú do viacerých európskych destinácií. Spoločnosť týmito vlakmi občas prepravuje v samostatných vagónoch aj autá pasažierov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies